Tekst/foto: Stig Nørskov-Jensen

 

 

 

 

 

 

I dag lykkedes det omsider for dansk karate, og det blev Chris Nørskov-Jensen fra Taifu, der sørgede for, at Danmark fik sin første medalje nogensinde til et WKF Karate1 stævne for ungdomskæmpere (kadetter og juniorer), idet Chris opnåede en flot 3. plads til WKF’s karatestævne på Korfu, Grækenland.

Forinden havde han dog i semifinalen af den regerende verdensmester fra Ægypten fået en lektion i kumite, og Chris tabte før tid kampen 8-0 til en særdeles dygtig ægyptisk kæmper. Det skal tilføjes, at ægypteren stoppede samtlige sine modstandere før tid også finalemodstanderen fra Kuwait.

I Bronzekampen mødte Chris en kæmper fra Spanien, som han vandt – om end ikke suverænt – sikkert over 5-2, og bronzemedaljen var hjemme til stor glæde for ham selv og ikke mindst de øvrige danskere.

 
 

 Lørdag den 7. juli startede i øvrigt tidligt kl. 07:00 for alle kæmperne og forældrene, idet alle skulle af sted med bussen til sportshallen kl. 08:00, hvor Lukas Ekkert som den første dansker skulle præstere i kata kl. 09:00.

Lukas havde – nærmest identisk med sin bror fra dagen før – fået en meget vanskelig start, da han skulle åbne stævnet som rød kæmper mod en modstander fra Botswana.

  

Der var ingen af danskerne, der et øjeblik var i tvivl om, at Lukas udførte en fantastisk flot kata, men det gjorde modstanderen fra Botswana desværre også, så det endte med et nederlag på 4-1 til Lukas. Desværre tabte botswaneseren efterfølgende sin kamp, og Lukas var ude at turneringen. Placering top-16.

Herefter var det de tre danske kumitekæmperes tur. Johanna Ruprecht startede super godt op og lagde vejen for de to drenge, idet hun i sin første kamp suverænt slog en kæmper fra Schweiz 4-0. Kæmperen blev i øvrigt kort før tid diskvalificeret for ikke at passe på sig selv.

  

I sin næste kamp mødte Johanna en kæmper fra Ægypten, og de ægyptere kan altså et eller andet med fødderne, idet Johanna tabte 3-0 på et spark til hovedet.

Johanna kom i opsamlingen, hvor hun mødte en kæmper fra Jordan. De har ligeledes fødderne skruet rigtigt på, og Johanna tabte desværre kampen 4-1 bl.a. med et spark til hovedet. Placering top-8.

Sidste deltager i kamp var Jonas Andersen, der i sin første kamp mødte en kæmper fra Rusland. Jonas kom hurtigt bag ud 1-0, men forsøgte hele kampen i gennem at score. Jonas’ konstante pres på russeren, der ikke var særlig kampivrig, resulterede til sidst i, at russeren blev diskvalificeret for hård kontakt, og Jonas var videre til næste runde.
 
 

I sin næste kamp mødte Jonas en kæmper fra Ægypten, fra hvem han fik to spark til hovedet og tabte kampen 6-0. I opsamlingen taber Jonas desværre 3-1 til en kæmper fra Kuwait. Placering top-8.

Midt under afviklingen af stævnet og midt i afvikling af en kumitepulje fandt arrangørerne pludselig ud, at der skulle optrædes med græsk folkedans. Der skal ikke være nogen hemmelighed, at det ikke vakte den store begejstring hos hverken kæmpere eller publikum, hvilket var lidt synd for de optrædende dansere.

  

På fotoet nedenfor set i sensei Michael Andersen fra Bosatsu i Valby, der fungerede som coach for Chris og Jonas og samtidig hjalp dem med opvarmningen. Noget tyder på, at Chris var tændt i dag i hver fald tildelte han under opvarmningen sensei Andersen et blåt øje og en mindre flænge under venstre øje. Det er sønnike Jonas Andersen til venstre på fotoet, der trøster far med isposen.