Tekst samt foto: Jens Bjerrekær

Foto: Ole Kristensen

 

 

 

 

 

Livet går videre i Japan ovenpå naturkatastrofen tilbage i marts. Repræsentanter for landet har udtalt, at den bedste måde, man kan støtte på, er at komme og være turist. Et ungdomshold fra Viborg har taget det et skridt videre. I regi af Lions Club stiller man talstærkt op til en karateturnering som eneste udenlandske hold, søndag d. 22. august 2011. Formålet er velgørenhed.
Lions Cup er en årligt tilbagevendende karateturnering i kontaktkarate for unge i den skolesøgende alder. Arrangør er velgørenhedsorganisationen Lions Club, deraf navnet på turneringen. Den lokale afdeling af Lions – Shirasagi – fylder 20 år her i 2011. Allerede sidste år spekulerede man på, hvorledes jubilæet skulle markeres lidet anende, at der nu mere end nogensinde tidligere skulle blive brug for velgørenhed.
Der har aldrig tidligere deltaget udlændinge i Lions Cup. Der har heller aldrig tidligere været noget dansk hold til en ungdomsturnering i kontaktkarate i Japan overhovedet.

Indbydelsen til stævnet!

 

14 unge fra Viborg Karate Skole har brugt sommerferien på at træne igennem, så man er klar. De kommer ikke til at fylde meget blandt de deltagende 30 japanske klubber, som tilsammen tæller 250 kæmpere. De sender de bedste af de bedste. Alligevel er danskerne hovedattraktionen på plakaten.

 

 

 

Viborg Karate Skoles ungdomshold til Japan. Fra venstre Ricard Grove, Thorbjørn Dalitz, Søren Carlsen, Julian Bjerrekær, Peer Rasmussen, Tobias Thybo, Johan Kindt, Johannes Jørgensen, Søren Rasmussen, Jonas Kristensen, Thea Neumann, Laura Sjørring, Jonatan Bjerrekær og Kristoffer Kim Nielsen.

 

Hele holdet i afgangshallen i Karup/Foto: Ole Kristensen

 

Med trænere og ledere udgør viborgholdet 21. Dagen efter turneringen skal man først i audiens hos Ehime Prefectural governor. Det er deres måde at sige tak på. På vejen tilbage bliver der også tid til kulturelle besøg på atombombe museet i Hiroshima og den gamle kejserstad Kyotu.
I alt varer rejsen fra 18. – 27. august, og de unge har søgt og fået bevilget fri fra skole i den gode sags tjeneste.