Af Morten Møller Riis.

Dansk Karate Union afholdte i år Danish Open i nye omgivelser i Frederiksberghallerne. Danish Open er et stævne, som har været afholdt hvert 2. år siden 1985. Stævnet kører parallelt med Swedish Open, som afholdes de år Danish Open ikke gør. Danish Open afholdes efter Shinkyokushin regler, men er åbent for alle stilarter og klubber.

DSC_1989-imp  DSC_2291-imp

Som noget nyt havde man fra DKUs side i år udfordret Sverige til en kata landskamp. Hvert landshold stillede med 6 karatekaer, som hver skulle ”kæmpe” 3 gange. Der bliver valgt en tilfældig kata af hoveddommeren og udøverne mødes to og to. Ligesom i kumite afgøres hver ”kamp” af dommerstemmer. Dvs. der ikke tildeles point, men flag for hvem dommerne syntes har lavet den bedste kata.

DSC_2408-imp

DSC_2305-imp

Selve katadelen af arrangementet var suverænt domineret af svenskerne, som vandt 17-1. Fra dansk side måtte man også erkende at forberedelsen kunne have været bedre. Det har man nu 1 år til, hvorefter næste landskamp står til Swedish Open 2016.

På kamp siden stillede svenskerne også stærkt i år. Letvægtsklassen bød på nogle rigtig spændende og flotte tekniske kampe. Især imponerede svenske Milad Samizade, som også vandt stævnets tekniker pris. Milads bevægelse og teknikker sad meget skarpt i hans kampe. Fra dansk side var den mest interessante kamp i letvægtsklassen, kampen mellem Milad og danske Kristoffer Madsen. Kampen var meget tæt og måtte ud i 2. forlængelser hvorefter den blev afgjort på vægt til Milads fordel.

DSC_2326-imp

Svenskerne havde i år også nogle rigtig stærke kvindelige fightere med. Det sås da de to svenskere Cecilia Wallin og Sara Hägge vandt de kvindelige klasser hhv. 55-65 KG og 65KG+. Derudover gik 2. pladserne i begge klasser også til svenske kæmpere. Der var i år desværre ikke særligt mange danske kvindelige kæmpere tilmeldt og det var da også kun veteranen Ea Eriksen, som formåede at kæmpe sig til en plads på podiet i kvindernes 65KG+.

DSC_2296-imp

Alt i alt et rigtig godt stævne, velafviklet og med mange gode kampe. Der går 4 år inden vi ser Danish Open igen, da DKU i 2017 skal afholde EM. Man kan håbe at der til den tid igen kommer flere lande til da stævnet i år udelukkende bestod af Danmark, Sverige, Norge og Storbritannien. Det ville være spændende at se fightere fra resten af Europa, som det har været traditionen ved Danish Open før.

DSC_2085-imp

Resultater:

Women 55-65 KG (MIDDLEWEIGHT)
1. Cecilia Wallin (SWE) – Stockholms KK
2. Sanne Larsson (SWE) – Uppsala
3. Anne Marie Jardine (UK)

Women 65+ KG (HEAVYWEIGHT)
1. Sara Hägge (SWE) – Göteborgs KK
2. Viktorija Skorupskyte (SWE) – Keiko
3. Ea Eriksen (DEN) – Shinkyokushinkai København

Men -70 KG (LIGHTWEIGHT)
1. Milad Samizade (SWE) – Banzai Kyokushin Karate
2. Erik Hägge (SWE) – Göteborgs KK
3. Harry Lewis (UK)

Men 70-80 KG (MIDDLEWEIGHT)
1. Michael Meineche (DEN) – Shinryokudan Kyokushin Karate
2. Julian Bjerrekjær (DEN) – Shinryokudan Kyokushin Karate
3. Simon Eriksson (SWE) – Uppsala

Men 80-90 KG (LIGHT HEAVYWEIGHT)
1. Fady Allan (DEN) – Shinkyokushinkai København
2. Johan Kjørstad (NOR) – NKO Kyokushinkai
3. Fredrik Johansson (SWE) – Göteborgs KK

Men 90+ (HEAVYWEIGHT)
1. Brian Jakobsen (DEN) – Shinryokudan Kyokushin
2. Simon Pålsson (SWE) – Keiko
3. Jörgen Kulmasaar (NOR) NKO Shinkyokushin

Men Veterans (OPEN)
1. Benno Rasmussen (DEN) – Shinryokudan Kyokushin Karate
2. Torbjörn Helmfrid (SWE) – Upsalla
3. Michael Hallgren (DEN) – Shinryokudan Kyokushin Karate

BEST SPIRIT AWARD:
Marco Mercuri (DEN) – Shinryokudan Kyokushin Karate

BEST TECHNIQUE AWARD:
Milad Samizade (SWE) – Banzai Kyokushin Karate