I starten af april tog undertegnede og Senpai Jacob Petersen til Iasi i Rumænien for at deltage i et seminar med Hashi Albert Mady 9. dan Isshinryu. Hanshi Mady var på en længere tur rundt i Rumænien, arrangeret af den rumænske Isshinryu gruppe, ledet af Andrei Trandaf Sensei.

Andy Sensei har vi mødt mange gange, da de også er en del af Joshinkan Karate Jutsu Renmei, ledet af Lars Andersen Sensei, lige som Haslev Karate Skole. Så det var et glædeligt gensyn.

DSC03105-imp-imp

Vi har tidligere selv haft glæden af, at have Hanshi Mady på besøg i DK, og har afholdt seminar med ham i Haslev, så vi var rimeligt godt rustet til et par dage med knock down teknikker.

Den første aften blev tilbragt i hyggeligt selskab sammen med et par af Andy Sensei’ elever, fordi Hanshi Mady var et godt stykke uden for Iasi for at afholde det første seminar. Vi fik dog lejlighed til, at møde Hanshi sidst på aftenen, hvor vi alle mødtes over en øl.

DSC03006-imp-imp DSC03014-imp-imp DSC03021-imp-imp DSC03039-imp-imp DSC03054-imp-imp

Vores første trænings dag var fredag, og der var arrangeret træning om formiddagen på Honbu dojo i Iasi. Der blev trænet bunkai til Naihanchi, Seisan, Seiunchin og Sunsu kata.

DSC03075-imp-imp

Om eftermiddagen var der seminar for de 12 dojo’er som der ligger i Iasi. Der var ca. 420 elever som stod linet op klar da vi ankom.
Efter lidt opvarmning, gik Hanshi Mady i gang med øver basis, for derefter at gå over i kampkombinationer. Den store forskel i alder og niveau, var ikke nem, men der gik Senpai’s fra de forskellige dojo’er rundt og hjalp til. Efter ca. 2 timers træning blev der bukket af, og så skulle der tages billeder.

DSC03129-imp-imp

Lørdag var der arrangeret seminar i Tirgu Frumos, ca. en times kørsel uden for Iasi. De var ca. 50 elever, som igen kom godt igennem forskellige kumite teknikker. Træningen blev afsluttet med en masse sparring. Senpai Jacob blev en populær sparringspartner, og der blev gået godt til stålet.

Søndag var rejsedag, så vi fik sagt farvel og på gensyn – en stor delegation skulle deltage i Shingoryu Cup i slutningen af april, og vi ville derfor snart se nogle af vores nye venner fra Rumænien.
En fantastisk tur, til dejlig by hvor der blev knyttet mange nye venskaber, som vi fremover vil gøre brug af i Joshinkan.

Martin Frederiksen

DSC03062-imp-imp  DSC03078-imp-imp DSC03083-imp-imp DSC03099-imp-imp  DSC03110-imp-imp