Tekst og foto: Henrik Vandrup

ISA – 25 års Jubilæums seminar:

29. April til 1. Maj 2016 var en helt særlig weekend for International Shuri-Ryu Association da det var denne weekend at ISA afholdt sit årlige seminar for 25. år i træk.

Det skulle jo fejres med manér og derfor kom folk til fra nær og fjern herunder også Danmark, hvor Kyoshi Vitus Bilking, Shihan Niels Larsen, Sensei Patrick Secq, Sensei Phillip Nielsen, Sensei Henrik Vandrup og Sempai Jesper Voss Jacobsen havde taget turen over Atlanterhavet for at deltage i seminaret.

DSC_0172

Det danske hold sammen med lederen af Shuri-ryu Karatedo Robert Bowles Sensei

Det var et velbesøgt og også et velarrangeret seminar, hvor dygtige og engagerede undervisere gav prøver på deres viden og i den grad inspirerede deltagerne til at yde deres bedste og suge til sig af den viden som disse kapaciteter lå inde med. Seminaret indeholdt alt fra Shuri Ryu pensum over finurligheder i bunkai og applikationer til kobudo.

IMG_1959

Forfatteren til højre

Personligt sugede jeg især til mig af goshinjutsu applikationer på parader som flere af instruktørerne underviste i, men også træningsmetoder til kata og taezu træning fascinerede og der blev gjort flittigt brug af den medbragte tablet til at gøre sig lidt notater når tiden var til det.

En af de lektioner som gjorde et stor indtryk på mig var dog Kyoshi George Sheridans lektion søndag formiddag. Der havde han nemlig en vigtig pointe i forhold til ikke at lade sit ego og frustration stå i vejen for sin udvikling. Pointen var egentlig ret simpel. I stedet for at måle sig i forhold til andre og frustreres, når man ikke kunne udføre teknikken på samme niveau som andre, så skulle man fokusere på sig selv og sin egen udvikling. En god og væsentlig reflektion som jeg tænker vi alle kan lære af.

DSC_0142

Alt i alt var det et supergodt seminar, som i den grad levede op til de forventninger man kunne have til et jubilæumsseminar.