Greve Karate Klub havde her til aften reception i anledning af deres flotte resultat ved WKF EM u/21 i Portugal, hvor klubben fik 2 guldmedaljer, 1 sølvmedalje og 2 bronzemedaljer i kumite. Et historisk resultat i dansk WKF karate indenfor kumite i ungdomsrækkerne. 

IMG_1898

Jacob Diaz, Mike Kjærsgaard, Chris Nørskov Jensen, Johanna Ruprecht og Allan Kjærsgaard

Allan Kjærsgaard, som er cheftræner i Greve Karate Klub, indledte receptionen med en tale til hver enkelt kæmper, hvor han satte ord på de følelser, som havde været en stor del af oplevelsen i Portugal, ikke mindst med hans egen søn, Mike Kjærsgaard. Han takkede alle forældrene i klubben, som også har en stor andel i de resultater Greve Karate Klub har opnået.

Borgmester, Pernille Beckmann, holdt derefter en tale, hvor hun bl.a. roste det store ungdomsarbejde der foregår i Greve Karate Klub, som i høj grad  skaber opmærksomhed om Greve Karate Klub,  ikke bare i Danmark, men nu også i Europa indenfor sportskarate. Hun overrakte herefter et gavekort til medaljetagerne. 

Formanden for Dansk Karate Forbund, Lars Romerdahl, var også tilstede og holdt tale for udøverne og Allan Kjærsgaard, som udover at være cheftræner i Greve Karate Klub, også er kumitelandstræner for Dansk Karate Forbund. Udøverne fik herefter et gavekort, sponsoreret af Dansk Karate Forbunds hovedsponsor, Budoxperten. 

Derefter var forældrene på banen med rosende taler til udøverene og ikke mindst Allan Kjærsgaard, som formår at møde udøverene på deres niveau. En repræsentant for bestyrelsen fortalte om klubbens mål om at blive den førende kumite klub i Danmark i 2017. 

Herefter blev Allan Kjærsgaard igen rost for sit store arbejde og engagement med at skabe resultater i klubbens interesse. 

En flot hyldest til Greve Karate Klub, medaljetagerne og ikke mindst Allan Kjærsgaard for hans enestående arbejde med at skabe resultater indenfor ungdomsrækkerne. Klubben arbejder målrettet mod resultater og det tiltrækker også kæmpere fra andre klubber. Den store udfordring bliver at fastholde de unge udøvere ind i seniorrækkerne. En problematik som andre amatør idrætsgrene  kæmper gevaldigt med i disse år, hvor uddannelse og karriere fylder meget hos unge mennesker. Meget af dette arbejde hviler i dag på ganske få sportskarateklubber i Danmark.

En langsigtet strategi må nødvendigvis indeholde planer om fastholdelse af nuværende talentmasse ind i seniorrækkerne. I seniorrækkerne vil klubberne skulle konkurrere mod nationer, hvor karateudøvere bliver betalt for at træne karate hver dag og hvor et Europa- eller Verdensmesterskab også udløser store økonomiske bonuser. Det bliver spændende at følge de unge kæmpere i Greve Karate Klub i de følgende år. Ingen tvivl om at klubben har taget et stort skridt  i den rigtige retning. Bestyrelsens målsætning, om at være den førende kumiteklub i Danmark i 2017, må siges at være opfyldt  i februar måned 2014 indenfor ungdomsrækkerne. 

IMG_1904

Borgmester Lene Beckmann

  

IMG_1906

Formand for Dansk Karate Forbund, Lars Romerdahl

IMG_1902 IMG_1903

 

Tekst/foto: Jesper F. Andersen