Foto og tekst:

Dansk Kontakt Karate Forbund
Shihan Flemming Schrøter

 

World Championhips 2012 Tokyo i −80kg klassen,( Kyokushin Karate kampregler med boxing mod hovedet, og tilladt at udføre albueslag mod hovedet og strangulering). Ingen fod/benskinner, ingen hjelm. Dette World Championhips er en 8 mands turnering, hvor man skal vinde tre kampe for at vinde guldmedalje. Årets VM var stærkt domineret af Rusland, Japan og Bulgarien i alle vægtklasser. VM begynder med Tameshiwari: knoer, håndkant, albuen, fod, er en kamp Hikewake vinder den som har gennembrudt flest brædder, har man gennembrudt det samme antal brædder skal der være 3 kg forskel for at vinde eller bliver kampen forlænget i 2 minutter og der skal findes en afgørelse. Kamptid i første runde er 3 x2 minutter, derefter 3x2x2x2,

Alle medlemslande kan ansøger om tilladelse til at deltage i World Championhips med boxing og arm/ben/halslås. Det er et International udvalg som afgøre hvem som bliver udtaget til VM efter antal vundet stævner og kamperfaring. Der tages i betragtning antal vundet kampe og placering i international stævner.
Danmark var først udtaget som reserve, og kom med på et afbud med to kæmper Alexander Tao Schrøter −80 kg og Gustav Collin Rasmussen −80 kg Amager Kyokushin Karate medlem af Dansk Kontakt karate Forbund.

Alexander Tao Schrøter skulle først møde den japanske All Japan Champion Ryo Wakabayashi , der har vundet sølvmedalje ved Asien Open 2011 og sølvmedalje ved All japan 2011. Alexander vandt kampen på Wazari ved at send modstanderen til tælling i første omgang. Gustav Collin Rasmussen måtte se sig besejret af den Bulgariske Kyokushin Champion Nikolay Yorgov på 2 wazari, der netop har vundet tre forskellige turneringer i Europa. Alexander skulle møde den russiske mester Kyurebek Mirzaev, der stoppe sin første modstander den 190 cm høje japaner i første omgang på Ippon. Det lykkes Alexander at kæmp i 3 minutter mod den russiske kampmaskine, efter de 3 minutter var dommerafgørelsen til fordel for den Russiske kæmper. Alexander var ude af VM og blev placeret som en flot bronze medalje. Den Bulgariske kæmper Nikolay Yorgov skulle møde en Japaner. Kampen blev vundet på Ippon efter 30 sekunders kamp. Finalekampen blev mod Rusland og Bulgarien. Efter 2 minutters dramatisk kamp vandt Rusland på 2 Wazari og den første verdensmester i den nye kyokushin karate kampstil var fundet. Dette VM er kun for Mænd med stor kamperfaring. Vægtklasser:−65kg,-72kg,- 80kg,+80kg.

 

 

                                                                                          Alexander Tao Schrøter

 

8 deltager var udvalgt efter deres tidligere præstationer fra mange lande.
Dette VM var med Kyokushin med slag til hovedet, (boksning),det var ligeledes tilladt at udføre albueslag og knæ til hovedet, kæmperne havde albue, knæ beskytter og special handsker. som svare til en bopksehandske på knofladen, MAN HAR 3 SEKUNDER TIL AT LAVE ; stående armlås, halslås(CHOKE)