98_00002314

Thomas Bjurring

Ny formand i Dansk Karate Forbund

Nordjysk erhvervsmand og eks-Europamester bliver formand i Danmarks største kampsportsforbund

Den 33-årige nordjyske erhvervsmand, Thomas Bjuring, har de seneste 12 år stået bag en lang række virksomheder i Aalborg. Restaurant Dahl, Kong Richard og Public Café og Cocktailbar. Og så ikke mindst; BK Rengøring – en virksomhed som i dag beskæftiger 60-70 ansatte. Og nu kaster han sig ind i endnu et stort projekt som formand for Danmarks største kampsportsforbund; Dansk Karate Forbund.

Det er dog ikke ud af intet, at Thomas Bjuring blev valgt som formand. Han har selv trænet karate siden han var ni år gammel, er mange gange dansk mester i karate både som barn, U18, U21 og som senior, og blev Europamester i 2001 og nr. 3 ved verdensmesterskabet i 2004. Derudover fungerer han som bestyrelsesformand i en af Danmarks største karateklubber, Sportskarate.dk i Aalborg. Danmarks mest vindende karateklub med Danmarks største eliteafdeling.

Thomas Bjurring har selv været aktiv landsholdskæmper

Thomas Bjurring har selv været aktiv landsholdskæmper

Thomas Bjuring har siddet i bestyrelsen i Dansk Karate Forbund siden 2005, inden han blev konstitueret som formand den 11. december 2014.

Han kommer til at få kontor i Idrættens Hus i Brøndby, og har en generalsekretær og en breddekonsulent tilknyttet på fuld tid. Derudover fem bestyrelsesmedlemmer, tre landsholdtrænere, 6 talenttrænere og ca. 10 udvalgsmedlemmer.

Men Thomas havde egentlig slet ikke forestillet sig, at han skulle være formand for Dansk Karate Forbund allerede nu:

– Jeg har altid haft ambitioner om at blive formand i Dansk Karate Forbund. I mit hoved var det dog først planlagt til om 5-10 år. Jeg var egentlig fast besluttet på at vente, men blev kontaktet at størstedelen af organisationerne i Dansk Karate Forbund, som alle ønskede mig som formand nu. Efter min tiltræden, hvor jeg for alvor har fået fingrene i alle de spændende sager, er jeg dog utrolig glad for, at jeg valgte at træde til nu. Vi har en super dygtig bestyrelse som vil hinanden og som brænder for sporten.

Med Thomas Bjurings baggrund i elite-karate, kunne man måske fristes til at tro, at det er eliteudviklingen, han vil kaste sig over – men så tager man helt fejl.

– Mine primære opgaver vil være bredden, administrationen og vores pligter i forhold til Danmarks Idrætsforbund. Som Danmarks største kampsportsforbund med godt 10.000 medlemmer er det vigtigt, at det er bredden og klubberne, dvs. alle medlemmerne, der kan mærke en forskel og ikke kun eliten, som tegner sig for under 10 procent af forbundet, forklarer den nyvalgte formand.