Kyusho Intensiv Program 2012 hos Genten Karate Jutsu
Tekst og billeder: Nikolaj Fænø Skarbye d. 14.12.12

I efteråret 2011, underviste jeg et Kyusho introduktions seminar til Ringsted Karate klub ved Michael Remontiussen, på baggrund af en snak på karatenews om, hvorvidt man skulle tro på alle Kyusho videoerne på youtube, eller om man selv skulle komme og opleve og mærke på egen krop.Med 23 glade og tilfredse deltagere og en fin artikel i lokalavisen, var seminaret bestemt en succes. Det var her jeg mødte Jan Dam fra Genten Karate Jutsu og et venskab og fremtidigt træningsforløb var indledt…

http://dinby.dk/ringsted/succesfuldt-kyusho-seminar-i-ringsted

Efter seminaret blev jeg kontaktet af Jan og vi talte sammen om mulighederne for at lære Kyusho og hvordan vi gjorde det bedst. Det blev besluttet at vi i 2012 skulle køre et intensivt program med 6 lukkede seminarer á 4 timer stykket fordelt på året og der mellem træningerne skulle følges op og forbedre sig på emnerne og principperne fra de lukkede seminarer. De lukkede seminarer blev for Genten Karate Jutsu 6 instruktører; Jan Dam, Christoffer Røndbjerg, Jakob Skoubo, Kim Blankensteiner, Lars Berstrømog Daniel Christoffersen. Meningen med seminaret var at køre dem igennem Kyusho Danmarks struktur og det første år gennemgår vi materialet fra Level 1-Level 5; Arme, Hoved, Krop, Ben og Led.

Jan Dam har selv tidligere trænet nervepunkter og Kyusho tidligere, og har undervist sine egne elever i sin tilgang til Kyusho løbende. Derfor var det en fin måde at gøre det på, hvor alle fik noget ud af træningerne og nogle ting kunne vi løbe meget hurtigt hen over da Jans folk var meget avancerede på nogle områder.

 

 

Da Genten Karate Jutsu er tilknyttet Politiests Idrætsforening, kom der i løbet af træningerne en fin artikel i deres blad; Politiidræt. Artiklen kan læses her:

 

 

Artiklen i bladet Politiidræt

Træningen var delt op så hvert seminar var tilegnet et level man kunne fordybe sig i, og med den sidste og 6. træning som opfølgning, test og graduering. Hvis der var nogle der var skeptiske forinden omkring, hvorvidt Kyusho har sin plads i kampkunst, så er de i hvert fald blevet klogere.

I november 2012 blev seminarene afsluttet med bravour og alle bestod til deres Level 5 i Kyusho Danmark. Det er aftalt at vi forsætter til næste år med et avanceret hold og starter nogle nye op i 2013. Træningerne bliver udvidet så der bliver 6 lukkede seminarer for kursisterne, men 11 åbne seminarer for alle der er enten ønsker at fordybe sig Kyusho og træne det fast eller blot er nysgerrige. Datoerne adresse og tilmelding er at finde på: http://gentenkaratejutsu.com/GKJ/?p=1239 alternativt facebookgruppen for Kyusho i Gentofte http://www.facebook.com/#!/groups/572761682749239/?fref=ts, hvor man kan stille spørgsmål få nyttige links og se hvornår næste træning er.

Udover studiegruppen i Gentofte er der også en i Solrød, så hvis man har mod på det eller logistikken driller er der mulighed for at træne op til 2 gange om måneden. Kyusho er meget smertefuldt og efterlader ofte smerte et par dage efter – det er derfor ikke meningen at man træner det, hverken dagligt eller ugentlig og det anbefales højst at træne 2-3 gange på en måned af gangen.

Her er en video fra en af træningerne, som viser den potentielle effekt af Kyusho:
http://www.youtube.com/watch?v=A6vlL4zYwJA

 

Fra V-H; Kim, Lars, Christoffer, Jakob, Daniel, Jan og Nikolaj

Det har været en fornøjelse at undervise Genten Karate Jutsu i 2012 og jeg ser frem til et forsat godt samarbejde i 2013.

Nikolaj F. Skarbye
www.kensei-ryu.com