Tekst: Mia og Flemming Hansen, Tom Christensen og Tonni Norslev
Billeder: Tonni Norslev

Uge 29 er tidspunktet for Keikokan Karate kobudo ryu`s årlige sommerlejr. En sommerlejr der altid byder på masser af god træning kombineret med hyggelige fritimer og pligter, for lejren kører ikke uden fælles hjælp. Sommerlejren er alene et produkt af vores Tom Shihan og Jim Sensei engagement og prioritering, idet arbejdet der ligger i planlægningen af lejren er enormt.

keikokan_gassuku_2013_6dag_IMG_9608_resize-imp

I år bød karatelejren også på den glæde at kunne tage imod 4 særdeles engagerede instruktører fra USA, Kyoshi Noujaim Sensei – 8. Dan, Kyoshi David Rogers Sensei – 7. Dan, Kyoshi Oscar Rivas Sensei – 7. Dan og Renshi Salvatore Cirincione Sensei 5. Dan.

keikokan_gassuku_2013_6dag_IMG_9546_resize-imp

Herudover havde vi besøg af Martine fra Argentina som for tiden studere i Tyskland. Han havde set opslaget vedr. vores sommerlejr på hovedforeningens hjemmeside.

Spændingen i vores lille klub var derfor stor da vi tog imod de 4 Sensei’s lørdag den 13. juli. Vi startede med at vise dem lidt rundt i København, hvor en tur i Tivoli og Sting også var på programmet.
Mandag gik turen så imod Halstedhus Efterskole med et lille stop på middelaldercenteret.

Programmet var lagt så vi checkede ind på skolen mandag mellem 16 og 18. Vi er en broget flok, så børn fra alderen 4 år og opefter sluttende med vores ældste Sensei på 68 gav et bredt alders snit. Der var ikke planlagt egentlig træning mandag aften, men da Noujaim-Sensei var spændt på at se hvad vi kunne blev vi kl. 18 kaldt sammen til en hurtig træning for at se hvordan niveauet lå. Det blev hurtig til 1½ times træning med knald på og lagde grobunden for ugens træningspas. Der var 2 træningspas hver dag, 1 på 2 timer om formiddagen og 1 på 2-3 timer om eftermiddagen, plus morgenopvarmning på 30 minutter.

keikokan_gassuku_2013_7dag_IMG_9732_resize-imp

Det blev hurtigt tydeligt, at der blev tilført en anden form for effektivitet til vores træninger. De 4 Sensei’s er alle vant til at styre større klubber, hvorfor effektiviteten i træningen hurtigt blev fastlagt og småsnak blev gemt til pauserne mellem træningerne. Dermed blev træningerne også meget mere intense og tiden fløj af sted. Når træningen så var slut skulle alle de nye indtryk og detaljer fordøjes.

Hver aften blev der lavet en aktivitet i form af rundbold eller sjipning og gufbaren åbnede kl. 20. De ”små” (alle under 18) skulle ligge i deres senge kl. 22, hvor puttevagten tog over og fik puttet alle.

keikokan_gassuku_2013_1dag_IMG_8822_resize-imp

Derudover var de 4 Sensei’s meget ivrige efter at gennemgå særligt svære greb eller nye Kata’er, så aftentimerne blev også brugt på at se, snakke, træne og lærer en masse nye ting. Uafklarede spørgsmål fra dagens træninger kunne derfor afklares efter aftensmaden, ligesom der hurtigt blev en tradition for et nyt ”greb” der blev vist hver aften. Under aftenens øvrige timer kunne lejrens unge vise Sensei’esne, hvordan dansk rundbold foregår til stor underholdning for os alle, hvor et par af Sensei’erne også kastede sig ud i aktiv deltagelse.

keikokan_gassuku_2013_5dag_IMG_9403_resize-imp

I løbet af ugen var der planlagt særlig træning for vores tumlekids (4-10 år) som kunne nyde godt af vores udenlandske instruktørers nye input til forskellige lege/læringsaktiviteter. Da det alene er familier i klubben der dyrker karate der havde medtaget de små poder var vi også involveret i hver vores træningpas af de små, så der blev fyldt godt på med mange nye indtryk for dem også.

keikokan_gassuku_2013_5dag_IMG_9324_resize-imp

 

keikokan_gassuku_2013_5dag_IMG_9337_resize-imp

keikokan_gassuku_2013_2dag_IMG_8925_resize-imp

For alle os andre over 10 år blev vi hver dag introduceret for forskellige undervisninger. Den ene dag blev vi opdelt i grupper efter vores niveau og våbenkendskab, hvorefter vi hver fik tildelt en Sensei der minutiøst gik vores træning igennem. En anden dag trænede alle sammen under ledelse af Noujaim-Sensei og hvor de resterende Sensei’s holdt øje med alle vores positioner og rettede folk ind. Der var derfor ikke 2 træningspas der lignede hinanden, hvilket gjorde træningen meget alsidig og spændende.

keikokan_gassuku_2013_4dag_IMG_9109_resize-imp

Sommerlejren betyder altid masser af god træning og hyggeligt samvær, den giver os oplevelser som vi snakker om selv flere år efter, og styrker sammenholdet i klubben. I år gav den os også muligheden for, at knytte udenlandske venskabsbånd og tilføje en ekstra dimension til vores karate.
Vi glæder os allerede til at se, hvad næste års sommerlejr kommer til at bringe af nye oplevelser og ikke mindst træning.

– Mia og Flemming Hansen

 

keikokan_gassuku_2013_5dag_IMG_9171_resize-imp

Som sædvanligt afholdt Keikokan sin årlige Gasshuku i uge 29, i år dog med deltagelse af højt graduerede instruktører fra Amerika. Renshi Tom Christensen fra Keikokan havde i år formået at få sin direkte sensei i Shorinkan karate & kobudo Kyoshi Nabil Noujaim 8. Dan til at deltage på hele sommerlejren, og sammen med ham var også Kyoshi Oscar Rivas 7. Dan, Kyoshi David Rogers 7. dan og Renshi Salvatore Cirincione 5. Dan, så der var lagt op til meget spændende træning.
Der var på lejren deltagere fra Amager Karate Skole, Shingo-ryu, Goju-ryu, Shorinkan Argentina samt naturligvis Shorinkan Danmark.

Sommerlejren var lagt an på Shorinkan`s kata, kumite og kobudo og undervisningen var i størstedelen l af lejren opdelt i minimum 3 kategorier, begyndere, øvede samt kobudo, således at alle fik fulde træningspas.
Træningen, under Noujaim sensei`s ledelse, var yderst koncentreret og varieret, hvilket fik bragt sveden frem hos alle uden undtagelse.

Som altid var lejren en familielejr med stor vægt på det sociale og på hygge når der ikke blev trænet. Vanen tro fremtryllede klubbens to bagere Peter og Mette de mest fantastiske brød og kager hver dag til alles udelte begejstring.

 

keikokan_gassuku_2013_2dag_IMG_8899_resize-imp

De deltagende kobudofolk fik undervisning af alle Kyoshi Noujaim`s folk og specielt af Sal Sensei, som gik i detaljer med følgende bo kata: Shushi no Kon en kort men udfordrende kata når den skal laves korrekt, ligeledes blev Sakugawa no kon dai ichi og Kobu no kon grundigt gennemgået og trænet. Der blev trænet Nakaima no sai dai ichi, med alle de små finesser den indeholder, shorinkan tonfa blev gennemgået og trænet flittigt, derud over blev der trænet nunchaku dai ichi
Da Sal Sensei går meget op i detaljer blev der rettet og forklaret flittigt alle dagene.
Noujaim sensei kørte træningen således at også kobudo folket kunne træne med til både kata og kumite træningen på karate siden for at få lidt afveksling.
Der blev brugt meget tid på Yakusoku kumite specielt de nye yakusoku konstrueret af Hanshi Minoru Nakazato sensei, disse er baseret på kata som Passai, Kushanku og Gojushiho og afsluttes alle med nedtagninger og låse for at føre eleven ordentlig ind i tuite.

 

keikokan_gassuku_2013_5dag_IMG_9386_resize-imp

Som sædvanligt blev der afholdt graduering lørdag, og i år var der udover alle kyu grader også to elever til junior sortbælte, samt tre elever til nidan graduering, så man kunne godt fornemme en lidt trykket stemning inden morgenens gradueringsstart, alle elever vidste jo at man skulle gradueres på den måde Noujaim Sensei afvikler graduering på.
Selve gradueringen foregår overfor et panel, i dette tilfælde: Noujaim Sensei, Oscar Sensei, David Sensei, Sal Sensei og naturligvis Tom Sensei. Da Tom Sensei er landschef var det ham der kaldte folk på gulvet og fortalte hvad der skulle laves, derefter indhentede Tom Sensei kommentarer og et JA / NEJ hos hver enkelt af panelets medlemmer, hvorefter han kunne give graden til eleven med det samme. Specielt ved Dan gradueringerne blev der fulgt flittigt med i om der blev nikket eller rystet på hovedet da det krævede 4 bekræftende nik for at bestå.
Heldigvis er niveauet i Danmark fint så graduerings panelet havde ikke svært ved at træffe deres afgørelser, så da vi nåede middag var det endelig overstået og alle kunne slappe af og nyde lidt frokost inden eftermiddags træningen, der bød på både gennemgang af alt kata, kumite, kobudo der havde været trænet i ugens løb men også på lidt nye selvforsvars teknikker, strangulering, låse osv.

keikokan_gassuku_2013_6dag_IMG_9483_resize-imp

keikokan_gassuku_2013_6dag_IMG_9475_resize-imp

Lørdag aften er Partyaften med grill og lækre grillbrød fra Peter og Mette, samt et stort salatbord og drikkevarer ad libitum, MEN alle ved også at der søndag venter en oprydning og en formiddags træning inden vi siger farvel og på GENSYN.

Mandag kunne Jim & Tom Sensei så kører Noujaim Sensei og følge til lufthavnen og sige pænt farvel og tak for en fantastisk indsats og en lærerig uge.

keikokan_gassuku_2013_1dag_IMG_8752_resize-imp

Atter en veloverstået lejr, tak til alle deltagere, instruktører, pårørende, frivillige hjælper og sponsorer samt naturligvis til vores ”madmor” Sanne. Hele arrangementet stod Renshi Tom Christensen og Sensei Jim Vollesen for og tak for det. Det er en fornøjelse at deltage.

Lidt om gæstelærerne:
Kyoshi Nabil Noujaim 8. dan karate, 6. dan kobudo; født i 1950, startede i 1972 med karate og fandt sin vej i Shorin-Ryu ShorinKan med skiftende lærere. Dette ændrede sig i 1976, hvor han mødte Robert Sabella der blev hans faste sensei de følgende år. Han kom til Okinawa første gang i 1988 og har siden været der mellem 2 og 4 gange om året. Kyoshi Noujaim afholder seminarer verden over og er i dag en af Hanshi Judan Nakazato Sensei’s senior elever. Kyoshi Noujaim har sin dojo i El Centro, Californien. Der er pt. 13 Shibo dojos der nyder godt af hans ekspertise.

Kyoshi Oscar Rivas 7. dan karate, 5. dan kobudo; startede i 1976 med teakwondo, men skiftede til Shorin-ryu Shorinkan i 1980 og har dyrket dette lige siden. Han konkurrerede meget mellem 1986 og 1996, hvor han var i top 3. Han stillede op i kata, kumite og kobudo. Kyoshi Oscar bor nu i Indianapolis, Indiana og underviser bla. I El Centro dojo. Han tager til Okinawa mellem 1 og 2 gange om året.

Kyoshi David Rodgers 7. dan karate, 5. dan kobudo; startede i 1990 med Shorin-ryu Shorinkan. Kyoshi David var den første, Renshi Tom havde kontakt med inden for Shorin-ryu Shorinkan og ham der der henviste til Kyoshi Noujaim. Kyoshi David kører sin dojo i Paso Robles, Californien, sammen med sin kone, Renshi Michelle Rogers 5. dan karate, 3. dan kobudo, og tager til Okinawa mellem 1 og 2 gange om året.

Renshi Salvatore Cirincione 5. dan karate, 3. dan kobudo; startede med Isshinryu da han var 13 år, dette fortsatte han med de næste 9 år. De seneste 17 år har været med Shorin-ryu Shorinkan. Renshi Sal har sin dojo i Vista, Californien, hvor det er specielt børneholdene der optager ham. Han har fået et utal af priser for hans engagement. Han tager til Okinawa mellem 1 og 2 gange om året.

– Tom Christensen og Tonni Norslev