Weekenden den 25-27 maj tog 19 brun-og sortbælter fra hhv. Charlottenlund Shotokan Karateklub og Hørsholm karateklub på træningsweekend til Luzern, Schweiz. Turen var arrangeret af Sensei Jesper Markvardsen, 6. dan, JKS fra Hørsholm og Sensei Beat Frey, 5. dan JKS fra Schweiz. JKS Schweiz havde deres ånedlige instruktørsamling hvor vi danskere koblede os på. Der deltog ialt 43 ivrige karate folk.

Efter en meget varm ankomst til Luzern (vi havde 27-28 grader hele weekenden) havde vi første træningspas med Jesper-sensei som bestod af kumite for alle grader, og efterfølgende underviste Beat-sensei brunbælter i kata enpi og sortbælterne lavede kata chinte. Efter aftensmad var der tid, til en hurtig tur rundt i byen.

Lørdag formiddag fik vi en guidet gåtur rundt i Luzern by. Selv i varmen er byen absolut et besøg værd – en helt fantastisk setting i alperne. Byen er ikke større end man kan gå rundt til de fleste seværdigheder. Over frokost havde folk lidt tid til at udforske byen på egen hånd inden eftermiddagens træningspas.

Lørdangens træning blev forestået af Sensei Yutaka Koike, 5 dan, JKS og JKS chefinstruktør i Schweiz. Koike-sensei underviste i kata Kanku-dai i de første 2 timer med masser af øvelser til forståelse af kataens teknikker. Efterfølgende fik sortbælter 1 time med kata kanku-sho og brunbælterne kata enpi og kanku-dai, Efter tre gode timers træning tog alle ud og spiste, og de som havde overskud sluttede aftenen af med en enkelt øl til noget fodbold-noget.

Søndag formiddag startede med 45 min kumite og 45 min kata. brunbælterne lavede Jitte og sortbælterne Ji’in. Hvorefter Beat Sensei og Jesper Sensei havde arrangeret en ‘venskabs landskamp’ mellem Schweiz og Danmark. Alle fik tid på gulvet i både kata og kumite og en god oplevelse ud af stævnet.

Om eftermiddagen sagde vi farvel til vores schweiziske værter, efter en helt igennem fantastisk tur – forhåbentlig ikke den sidste sammenkomst mellem klubberne fra Schweiz og Danmark.

Tak til Sensei Jesper Markvardsen, Hørsholm Karateklub og Sensei Beat Frey, JKS Schweiz for en gennemført god tur.

Skrevet af peterleschly, Hørsholm Karateklub
Billeder af Peter Leschly, Hørsholm karateklub og Peter Bugge Johansen, CSKK