Billeder/intro: Tonni Norslev

Uge 29. afholdt Keikokan Karate Kobudo Ryu deres årlige gasshuku, til stor glæde for alle deltagere. Man nåede stort set hele paletten rundt, så alle fik prøvet noget nyt og noget man kendte i forvejen.
Som noget nyt havde Keikokan Karate Kobudo Ryu i samarbejde med Dansk Kobudo Forbund, også inviteret til den første danske sommerlejr for Kobudo. Dette foregik fra torsdag til søndag. Det kan absolut anbefales, dagene her giver utroligt meget. Der er tid til at gå i dybden, samt blive inspireret af nye ting.
En meget rummelig lejr, der også viste hvad ju jutsu er for noget, lærerigt; tænk bunkais til katas.
Et rigtigt godt arrangeret Gasshuku. Stor tak til alle involverede.

Tekst: Flemming og Mia Evy Boegild Hansen

Sommerlejr har for os betydet utrolig meget. Dels har træningen betydet at vi har fået et bredere og bedre kendskab til såvel kata’er som kumite øvelser og dels har vi haft stor glæde af at så mange højt gradueret har deltaget, hvorved vi altid har haft en vejledende hjælp eller et ”spejl” at kigge efter. Derudover har sommerlejren også betydet at vi har haft lejlighed til at lære alle de andre medlemmer meget bedre at kende.

Når vi normalt ”kun” træner en gang om ugen vil det nødvendigvis betyde at vi har glemt nogle ting fra gang til gang – sommerlejren har betydet et mere intenst og dermed også en bedre indlæring af såvel de basale som de mere avancerede øvelser.
Samtidig har sommerlejrens sociale aspekt en uvurderlig indflydelse på vores mulighed for at udvikle os yderligere fordi vi nu har et bedre kendskab og dermed nemmere ved at bede om hjælp.

Tom Christensen underviser

Det har været fantastisk sjovt og dejligt at møde så mange forskellige mennesker og samtidig se den gensidige respekt og hygge som alle kunne samles om. Hvor vores reelle muskler er blevet rørt grundigt i løbet af dagen, så er lattermusklerne også blevet trænet gevaldigt om aftenen.
Som en ekstra gevinst vil vi slutte af med at takke alle de dejlige børn, unge og voksne som har gjort vores sommerlejr til en fantastisk oplevelse. Der har været plads til både at være en aktiv børnefamilie med to små poder i alderen 4 og 6 år, men samtidig også få en seriøs træning, sjov på rundbold-banen og nattehygge.

 

Tekst: Susanne Holbek

Lige fra Amager Karate Skole fik indbydelsen til at være med på Keikokan Karate Kobudo Gasshuku, har jeg glædet mig, lang venten, fra januar til juli, men det var værd at vente på.

Selve sommerlejren foregik på Halstedhus Efterskole i Nakskov. En af vore forældre havde tilbudt sin bil i perioden og tog vi velvilligt imod. Den var til glæde og gavn hele ugen.

Der var lagt en kæmpe arbejde i logostikken af Jim Vollesen Sensei, plan over træningspas, køkkenhold, rengøring etc. Alle var delt op i hold,
Tusinde tak til Peter der er bager til daglig, denne gerning fortsatte han her på lejren ved at stå tidligt op og bage brød hver morgen og kage til kaffen om aftenen. Tusinde tak til madmor Sanne for dejlig mad, hun frembragte mange gode smagsoplevelser.

Træningsprogrammet var lagt så man startede kl. 8 med rygtræning, efterfulgt af nogle bunkai´s. eller man løb en tur, efter dette var alle klar til morgenmaden.
Kl.10 begyndte næste pas, så der var samling et kvarter før, for at starte opvarmningen med løb til træningssalen, der lå en lille kilometer fra spisestuen kl.10 blev der bukket ind og opvarmningen fortsatte. Her blev lavet ”sæt”, det bestod af tre forskellige øvelser der blev gentaget 20 gange, deltagerne blev også introduceret for ”rejen” (shrimping).
,hvilke alle var forskellige, så her kom mange gode ideer med hjem,
Efter opvarmningen var der det man nok vil kalde åbent for alle i alle butikker. Man kunne prøve alt hvad hjertet kunne begære; selvforsvar, kumite, kata, kobudo, shiho etc.
Jeg selv havde en af dagene stor fornøjelse af at genopdage pinan kataerne. Man kunne vælge at forsætte med det emne man nu var i gang med eller prøve noget andet fra den brede vifte.
Der var også fælleskata, bla.. Tukumura pasai, bare lidt trist ikke at kunne huske alle de gode katas og bunkais der blev vist, men lidt sidder der da fast.
Efter frokost var næste pas ml. 13.30 og 16, for dem der ville fortsætte var der et pas ml 16 og 17. I keikokan deltager man i alle pas, hvis man er shodanaspirant. Sådan var det hver dag.

Der var mulighed for kobudotræning, til stor fornøjelse fik vi lært en nunchahukata og den kan huskes! En flot kata der fik lidt ekstra med af Tom Sensei, man er jo ikke helt ung længere, så det kan mærkes når man skal ned i hug, ja og op igen, så her kom nogle fine fif.
Efter aftensmaden, helt præcist kl. 19.30 blev der åbnet for gufbaren, hvor der så kunne snoldes. På dette tidspunkt kunne man også vælge at træne til kl.21. Kl.20 var der rundbold for alle, der ikke trænede. kl.22 var natnat til alle under 18 år.

Torsdag ankom der tre ekstra kobudofolk, Susanna og Hanne, to friske piger som jeg var meget glad for at hilse på igen, samt Tonni TC, der som jeg, træner Tokushinryu. TC og jeg fik trænet rigtig meget sammen med, så jeg kom mit pensum igennem. Her kom tingene så lidt bedre på plads. Bo-Bo kumite, uha det er det med huskeren. Vi trænede også tekko kihonkatas, som jeg er meget glad for. Opfordring til kobudofolk, benyt dog lejligheden for disse dage, med fuld forplejning og tid til det du ellers ikke når.

 

Ole Kingston viser Ju Jutsu

 

Fredag kom Ole Kingston og Kåre Lind og viste ju jutsu. Ole sensei viste teknikkerne på alle, derefter prøvede alle det i to persons regi, med hjælp fra Kåre og Ole der kom rundt hos alle. Tusinde tak for en god undervisning. Her skulle måske lige føjes ind, at man det er i træningssituationen, giver man og tager og tager imod, stille og roligt.

Lørdag var traditionen tro gradueringsdag for Keikokan, alle fra mu kyu til dem der skulle til shodan. Alle var i den grad klar, alle bestod. Der var også graduering i kobudo, bla. Hanne og Susanna var oppe her. Stort tillykke til alle, flotte gradueringer.

Lørdag var også traditionen tro: jordbærkage til alle, wav, den kan virkelig anbefales!

Søndag, vemodens dag; i vilkårlig rækkefølge, pakke, ordne vores værelser, spise morgenmad, træne, spise frokost, gennemgå den træning der var blevet gennemgået i løbet af ugen osv. Den korte udgave er; det har været så godt, alle tiders, nye venskaber er blevet skabt!