Artikel: Malene Kirkeby

          

Danmark gjorde sig fornemt bemærket med to verdensmestre, tre bronzemedaljevindere og en placering som 7. bedste nation

Danmark var via Karate Association Denmark (KAD) repræsenteret ved VM for senior og master, som blev afholdt den 6.-9. juni 2013 i Bukarest, Rumænien. Bag det store og velarrangerede stævne stod World Union of Karate-Do Federations (WUKF) og det rumænske karateforbund Federatia Romana de Karate WKC. Det rumænske ministerium for sport og ungdom samt den rumænske olympiske komité var samarbejdspartnere i forbindelse med stævnet.  

Den danske trup bestod af ti senior- og masterkæmpere fra Solrød Karate Klub og Rønne Shotokan Karate do Kai JKA. Det var dermed første stævne, hvor DTKF og KAD sammen repræsenterede Danmark.Åbningsceremoni-imp-imp

Herudover bestod truppen af dommer Cristian Strarup, coach Janne Bruun samt en forælder, der på dagen ydede en uvurderlig hjælp til deltagerne, idet han agerede både fotograf og pointskriver.

To danske verdensmestre
Stævnet blev skudt i gang med en flot åbningsceremoni torsdag den 6. juni. Det blev annonceret, at rumænske Liviu Crisan på den forudgående kongres var blevet valgt til ny præsident for WUKF, idet Osvaldo Messias fra Brasilien havde trukket sig tilbage efter otte år på posten. Søren Helsted fra KAD var desuden blevet valgt til Vice President, en meget fornem og indflydelsesrig post (læs nærmere i nyheden ”Søren Helsted – ny Vice President i WUKF”).

De indledende runder – og for masternes vedkommende også finalerne – i både individuel kata og kumite blev afviklet fredag den 7. juni.

Kenneth Holtz, der skulle forsvare sin titel fra VM i 2011 (Italien), kæmpede sig hele vejen til tops og vandt guld i kata (mænd 41-45 år).

Kenneth Holtz-imp-imp

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Malene Kirkeby vandt med 1,1 point ned til nr. 2 en overbevisende guldmedalje i kata (kvinder 41-45 år). Malene har dermed vundet tre WUKF-verdensmesterskabstitler i træk, idet hun også opnåede guld i 2011 (Italien) og 2009 (Ukraine).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Malene på skamlen-imp-imp

3 bronzemedaljer til KAD
Også de øvrige masterdeltagere fra Danmark endte på sejrsskamlen.

Claes Christensen blev for første gang placeret på VM-niveau, idet han vandt en fortjent bronzemedalje i kata for den yngste masterklasse for mænd (36-40 år).

Claes Christensen-imp-imp

 

Claes på skamlen-imp-impSøren Helsted opnåede ligeledes sin hidtil første medalje ved et WUKF VM, idet han i et stærkt deltagerfelt vandt bronze i kata (mænd 51+).

Søren Helsted-imp-imp

Søren på skamlen-imp-imp

Michael Hansen stillede op i samme klasse som Kenneth Holtz og vandt en flot bronzemedalje. Michael stillede desuden op i kumite, shobu sanbon, hvor han tabte til en kæmper fra tjekkiet, som senere vandt bronze.

Michael Hansen-imp-imp

KAD-truppens seniorer
De danske seniorer nåede desværre ikke frem til finalerunderne. Kenny Bruun Rasmussen, Josephine Bruun og Susan Ebak (alle i kata) mødte hård modstand og opnåede ikke point nok til at komme videre til 2. runde.

Nicolai Skovsø (kumite, shobu sanbon, 70-75 kg) tabte til en rumæner i første runde, og Troels Fastrup (kumite, shobu ippon, 70+) tabte sin første kamp til en ungarer.

Dansk dommer i WUKF
Christian Strarup, der siden 2010 har været fast mand i WUKF’s dommerstab, havde nogle travle dage, hvor han bl.a. endnu engang bestod den skriftlige dommerprøve med højeste karakter. Derudover dømte Christian herrernes finaler i kata, kvindernes holdkata samt individuelle finalekampe.

Danmark 7. bedste nation
Danmark endte takket være de to guldmedaljer og tre bronzemedaljer med en placering som 7. bedste nation ud af 30 – et flot resultat for den trods alt lille trup af kæmpere. Placeringen afspejler samtidig KAD’s udvikling i de forløbne år fra den første danske deltagelse i WUKF VM for senior og master i 2009, hvor Malene Kirkeby hjembragte den første guldmedalje til Danmark.

Hele KAD-holdet-imp-imp

EM i Sheffield
Næste store mål for KAD er WUKF’s europamesterskaber, der afholdes til oktober i Sheffield, England. EM har hidtil fundet sted hvert andet år for skiftevis senior/master og børn/kadet/junior. Som noget nyt afholdes EM nu årligt for samtlige aldersklasser, så der er lagt op til et kæmpestort og spændende mesterskab, hvor den samlede KAD-trup deltager.

Osu