Tekst og foto:

Tom Christensen
Shorinryu Shorinkan Danmark
Kontakt: sensei@keikokan.dk

Torsdag den 28. marts rejste jeg til Okinawa for atter at deltage på et træningsophold i Shorinryu Shorinkan kyukai`s Honbu dojo, sammen med min sensei, Kyoshi Noujaim`s gruppe.
Efter indtjekning på hotellet og et varmt gensyn med min Sensei og resten af gruppen ja så tog vi vanen tro en tur til SHUREIDO for at få handlet hvad der nu skulle handles af gi`er, bælter, og alt det andet som der nu kan handles i denne lille perle af en forretning, efter en hjertelig velkomst af medarbejderne og servering af kaffe og kager summede forretningen af bestillinger og karate snak, så vi var opdaterede på hvad der aktuelt foregik på Okinawa. Derefter gik turen tilbage til hotellet hvor der lå besked fra vores øverste chef, Nakazato Minoru Sensei at han sammen med sin kone, gerne ville inviterer hele vores gruppe på frokost den efterfølgende dag på en skøn restaurant.
Efter at have handlet, returnerede vi til hotellet, hvor Noujaim Sensei havde fået lov til at vi kunne træne på græsset i hotellets udsigts have på 9 sal, efter ca. 2 timers karate og kobudo træning, kunne vi få os et bad og gøre os klar til at spise på vores yndlings restauranten og tilbragte en hyggelig aften med fantastisk mad og rigelige mængder af iskold Orion.
Søndagen startede med at vi alle tog i Budokan hvor der blev afholdt et blandet børne/ungdoms stævne, hvad der bliver afholdt næsten hver weekend forskellige steder på Okinawa, flere af vores Okinawanske instruktører var officials og dommere ved dette stævne. Som altid ved disse stævner, var der ledelse af de øverste chefer fra forskellige organisationer og ved dette var det Hanshi 10. Dan Minoru Nakazato fra Shorinkan, Hanshi 10. Dan Zenpo Shimabukuro fra Seibukan, Hanshi 10. Dan Minoru Higa fra Kyudokan, Efter at have overværet rigtig mange kampe og hilst på de tilstedeværende shorinkan folk, blev vi inviteret hen at snakke lidt med de øverste chefer, og jo altid rart at både Shimabukuro sensei og Higa sensei kunne kende en igen selv om det er et år siden jeg sidst talte med dem.
Dette ophold bød hver dag på god og meget spændende/ inspirerende undervisning fra Minoru sensei i både karate og kobudo, Minoru senseis træning er meget fysisk og han lægger vægt på at alle forstår hvad man laver, derfor kommer der også mange ”guldkorn” under træningen i form af bunkai og aplicationer af forskellige teknikker.
Efter træningen mandag blev vi orienteret om at der var 3 der skulle op til graduering hvoraf jeg var den ene, og vi fik hele tirsdagen til at forberede gradueringen der skulle foregå onsdag efter formiddags træningen. Efter en hurtig frokost på den lokale restaurant nær Honbu dojo tog vi tilbage til hotellet og slappede af et par timer før vi genoptog træningen, denne gang med kobudo.
Træning i Honbu Dojo, god og lærerig træning af Minoru sensei, hvor flere af de højest graduerede instruktører deltog i træningen, som altid utrolig venlige og hjælpsomme.
Men en meget speciel følelse at træde ind over dørtrinnet til Hanshi Nakazato Shugoro`s Dojo, det føles på alle uanset hvor mange gange man har trænet der.

012-imp-imp

Fællesbillede fra Honbu dojo med Nakazato Minoru Sensei

Flere af gruppen valgte om eftermiddagen at tage til Ryukyu Mura, en Okinawansk landsby som er bevaret og drives som museum i dag. Fantastisk dag, og trætte men glade mennesker i gruppen.
Så er det dagen for graduering, og jo,…… de der skal op har nerver på, derfor dejligt at have en træning til at tage spidsen af gradueringsnerverne. Alle tre består deres gradueringer og organisationen har fået en ny 3. Dan i karate, en 5. Dan karate og en 5. Dan i kobudo.

017-imp-imp

Graduering

Efter endnu en god frokost i den lokale tager nogle retur til hotellet og nogle får overstået shopping af gaver til dem derhjemme, jeg selv drager rundt og køber alt hvad jeg kan få fat i af Kama både til klubben derhjemme samt til venner indenfor karate/kobudo verdenen bla. Jesper Markvardsen sensei, Tonni Norslev sensei samt Tonny Nørgreen sensei, så der blev handlet alt hvad jeg kunne slæbe hjem.
Aftenen bød på middag sammen med bla. Shimoshi sensei, Genka sensei, Maeshiro sensei og sluttede sent på en kareoke bar, en meget morsom aften.

054-imp-imp
Torsdag formiddag er hele truppen inviteret ud at sejle – fiske – svømme af Saijo Sensei som også er fiske guide med egen båd med plads til 14 mennesker, hvilken fantastisk tur, Saijo sensei sørgede enda for at vi kunne besøge en forladt lille ø hvor der har været noget base, udover denne skønne tur havde sensei også sørget for en yderst lækker frokost til alle deltagere, en fantastisk dag, STOR tak til Saijo for hans gæstfrihed , et fantastisk menneske.
Så står den på en hurtig tur på Kokusaidori/ hewadori, shopping og en tur på fiskemarkedet, for nogle af deltagerne mens andre shopper andre steder. Derefter står den på karate træning i honbu Dojo, fantastisk at se hvordan alle giver sig 100 % og at alle hjælper og støtter hinanden, en fantastisk gruppe Kyoshi Noujaim har fået samlet, en rigtig god kemi blandt alle og en fantastisk undervisning af Hanshi 10. Dan Nakazato Minoru, og igen et stort fremmøde af de højest graduerede Shorinkan instruktører fra Okinawa.
Fredag trænes der igen fra morgenstunden i dojo`en og om aftenen er vi inviteret til middag på den anden side af øen hos Hanshi 10. Dan Kinjo Kempo. Satoishi sensei kommer med bussen og henter hele gruppen og sørger for at vi kommer trygt over på den anden side af øen……..da vi ankommer, summer hele stedet af aktivitet, det viser sig at de er ved at forberede en stor Barbecue aften for os. Efter velkomsten og en masse snak og lidt koldt øl bliver der baret disket op for os, bøffer, pølser, salater, ris og masser af kolde Orion, ja der manglede absolut ikke noget, masse af hygge skønt. Tak for en skøn aften, og så er det godnat.

043-imp-imp

 Noajaim Sensei, fru Nakazato, Nakazato Minoru Sensei og Tom Christensen

044-imp-imp
Lørdag er altid en speciel dag, alle er trætte efter en tur med masser af oplevelser, træning og gensyn, derfor også lidt vemodigt da alle ved at der snart skal siges farvel.Efter en tur i træningsparken med sensei Frank fra England, blev det tid til lidt mad og til at pakke kufferterne med alle de indkøbte ting fra Shureido som havde leveret vores ting til hotellet. En god tur er ved at tage sin afslutning.
Tidligt op for at komme i lufthavnen og nappe den første flyver til Kansai hvor der skal skiftes, jeg havde sagt farvel til alle i gruppen aftenen før grundet den tidlige afgang, men Noujaim Sensei insisterede på at han ville sige personligt farvel om morgenen og følge mig ned til taxi`en, så vi nåede lige en halv time snak om løst og fast inden jeg drager mod Danmark, med det vemod som afrejsen fra Okinawa altid giver, men en fantastisk tur, med masser af oplevelser som slet ikke lader sig beskrive, Okinawa SKAL opleves.

001-imp-imp

Tom Christensen og  Noujaim Sensei

En KÆMPE tak til Kyoshi Noujaim for at arrangerer den pragtfulde tur samt en tak til alle øvrige deltagere i gruppen.Kyoshi Noujaim 8. Dan kommer i øvrigt til Danmark i juli og underviser på Keikokan karate kobudo Ryu`s årlige sommerlejr og han bringer 2 af sine 7. Dan og 2 stk. 5. Dan med sig til at undervise så i år vil sommerlejren være en åben lejr for alle stilarter og undervisningen foregå i seminar form, således vil der hver dag blive undervist i både kata, kumite, bunkai, og ikke mindst kobudo.

041-imp-imp

Noajaim Sensei og Nakazato Minoru Sensei

Der er deltagere fra 4 forskellige stilarter og elever fra Danmark, England, Argentina og lejren er som sagt åben for alle uanset grad og hvilken karate stil man træner, så skulle der sidde en der ikke har fået meldt sig til en lejr denne sommer så er her en mulighed.