Hurtigt løb, koncentration og røde kinder hos børn i Asia Sport Center, Kolding hele uge 27. Her prøver børn og unge kræfter med karate i Kolding Kommunes ferietilbud til skoleelever.
”Min papfar sagde, at det kunne være sjovt for mig at prøve karate i ferien” fortæller Tobias K. Jørgensen, der går i 2.c på Lyshøjskolen. ”Det er spændende at slå og sparke. Og jeg har set karate på YouTube, sammen med min storesøster” fortsætter han.
Flere af eleverne fortæller, at det er for at lære, hvordan man kan forsvare sig selv, de har tilmeldt sig karate i denne uge.

 

Det er også væsentligt, at man får nye venner.
”Det er en god måde at få nye venner på” siger Emilie Norlyk fra 7.b på Sdr. Bjert Centralskole. Hun deltager sammen med sin veninde fra skolen, der begge synes, at de lærer rigtig meget, ”vi har gode trænere og lærer virkelig meget”.
Karatesommerskolen er intense timer med konditionstræning, leg og styrketræning, hvor eleverne får en lille forsmag på forsvarsteknikker i karate.
”I begyndelsen virkede det lidt farligt, men nu er det sjovt. Virkelig sjovt!” slutter Xinge Ji fra 2.a på Aalykkeskolen.