Kenneth Holtz, Michael Hansen, Malene Kirkeby og Christian Strarup står bag Shotokan-klubben Bushikan, som får til huse i nyrenoverede lokaler på Mosedeskolen i Greve.

Tekst/foto: Christian Strarup

Den 1. marts 2018 slår en række erfarne instruktører og verdensmestre dørene op for deres nye karateklub Bushikan, som får til huse på Mosedeskolen i Greve.

Bag klubben står Kenneth Holtz, Michael Hansen og Malene Kirkeby, som tilsammen har mere end 110 års erfaring inden for karate og et utal af både danske, nordiske, europæiske og verdensmesterskaber på resultatlisten. Et stærkt aktiv for den nye klub er desuden Christian Strarup, der har solid erfaring med både undervisning i traditionel karate samt international dommervirksomhed.

Michael Hansen, Kenneth Holtz og Malene Kirkeby

”Vi har længe ønsket at skabe et anderledes og for nogen mere traditionelt tilbud om karatetræning på Sydkysten, og nu har vi fået nogle fantastiske muligheder for at tilbyde både erfarne, øvede og nye medlemmer træning i Shotokan-karate i nyrenoverede lokaler på Mosedeskolen”, udtaler Kenneth Holtz.

Bushikan betyder ”krigerens hus” og refererer til de mentale kampe, man skal vinde hver eneste dag. Her er karatetræning et godt redskab, hvor man igennem overvindelse af egne grænser – og via indsigt, ydmyghed, respekt for sig selv og andre samt et godt kammeratskab – bliver mentalt bedre rustet, end før man startede.

”Hele fundamentet for Bushikan er, at alle skal kunne træne karate og få noget ud af det. For dem, som ønsker at vinde medaljer og deltage i konkurrencer, har vi særdeles kompetente og erfarne instruktører, som igennem 30 år har konkurreret på absolut topplan. Vi ved, hvad det vil sige at stå med nerverne uden på tøjet, for vi har selv prøvet det. Og den viden kan vi give videre til nye og kommende medaljehåb. Og for motionisterne, som gerne vil lære lidt selvforsvar, samtidig med at de får en bedre kondition, råder klubben over veluddannede instruktører, som er skolet i anatomi og viden om moderne pædagogiske træningsprincipper, samtidig med at de fokuserer på karatens traditioner og et effektivt selvforsvar”, slutter Kenneth Holtz.

På ganske kort tid er det lykkedes klubben at etablere en bestyrelse og en sportslig ledelse, som arbejder uafhængigt af hinanden. Allerede nu har flere end 20 sortbælter vist interesse for Bushikan, og fra 1. marts vil man tilbyde undervisning for både øvede og erfarne karateudøvere.

Christian Strarup

”Vi har taget ved lære af ’storhed og fald’ for mange klubber, hvor de vokser eksplosivt, men når bærende kræfter brænder ud, bliver det klubbens endeligt. Det forsøger vi at undgå med en anden tilgang. Derfor har vi valgt, at den sportslige ledelse og bestyrelsen skal være uafhængige af hinanden, således at ingen kan bestride en bestyrelsespost og samtidig sidde i den sportslige ledelse. Den sportslige ledelse varetages i et Shihankai (instruktørråd), hvor de 5 højestgraduerede instruktører i klubben vil tilrettelægge træning og stå for den tekniske linje”, udtaler Christian Strarup og fortsætter:  ”Vi får en chefinstruktør af navn, men i praksis vil det være rollen som leder af et fuldt demokratisk Shihankai, hvor hvert medlem har sin egen stemme. Vi tror på, at denne konstellation vil være bæredygtig for vores klub.”

Organisatorisk vil Bushikan være medlem af UKDK og deltage i stævner organiseret under WUKF og UWK.