af: Claus Knudsig Pedersen, cheftræner i Kenpodanmark

 
I år var vi 4 personer, Leif Nordahn, Kurt Noesgaard, Allan Damsgård & undertegnede,  fra Kenpodanmark, der deltog i dette års EKKA kenpo lejr i Mount Wolseley, ca en times kørsel fra Dublin. Vi har siden 2001 været faste deltagere på denne lejr i Ireland, der afholdes af vores  – og European Kenpo Karate Association’s  – cheftræner Mr. Edward Downey, 7. dan.

 

Eddie Downeys klubmærke!

 

Vi ankom som sædvanligt allerede om onsdagen og brugte tiden indtil lejrens start fredag, til lidt sightseeing i Dublin og til at forny bekendskabet med nogle af lejrens andre deltagerer, der også var ankommet tidligt.
 
Fredag formiddag blev vi samlet op i busser og kørt syd til det hotel, hvor lejren skulle afholdes. Det meste af eftermiddagen blev brugt til at indlogerer deltagerne på hotellet og de tilhørende “hytter”. Disse hytter er ikke hytter som sådan, men to etages rækkehuse med plads til ti personer i eget værelse. Som altid var der en smule forvirring og omrokering, hvilket vel er forventeligt når over 460 personer skal indkvarteres på et par timer. Da støvet havde lagt sig var vi fire danskere blevet installeret alene i en hytte, sammen med Philip Strauss fra USA. Da vi alle har kendt Philip i mange år, var vi alle fem enige om at det ikke kunne være bedre. Det ændrede sig dog lidt i løbet af lejren. Vi befandt os desværre i en af hotellets mest fjernt liggende hytter med ca 1 km’s gang op til træninglokaliteterne og da det irske vejr havde bestemt sig til at efterligne det danske sommervejr… Well you do the math ;-)
 
Fredag aften startede med en kort introduktion af de tre sale og lejrens instruktører, efterfulgt af en times basis træning, hvor alle lejrens deltagerer trænere på et stort hold.
 
(Den flg. beskrivelse er for sortbælteholdet, der bestod af ca 100 personer)

 

Tre ældre herrer, der i dag alle bærer graden 9. dan og startet med Kenpo tilbage i 50’erne.

Lørdag morgen startede vores dag med en træning med Mr. Stephen LaBounty, 9.dan, USA. Mr. LaBounty er kenposystemets “Grand Old Man”, vores mest senior sortbælte og samtidig også aktivt trænede elev i andre systemer. Hans filosofi er meget enkelt, at den dag du ikke længere er “student of the arts” ja så har du nok heller ikke kvalificeret til at folk kalder dig  “master of the art”. Denne efter min menig ret sympatiske holdning, kombineret med en lang karriere indenfor politiets SWAT- afdeling i californien har gjordt, at hans træninger altid er en god kombination af hård fysisk træning, høj teknisk kunnen og frem for alt realisme. Denne gang skuffede han heller ikke og vi tilbragte et par timer med forskellige drills til at træne reaktionsmønstre og indgange til selvforsvarstekniker. Samt forskellige modtræk som modstanderen kunne bruge som counter. Som altid en god træning, der satte tanker i gang.

 

 
Dagen forsatte med en træning med Mr. John Sepulveda, 9.dan, USA. Mr. Sepulveda er cheftræner og præsident for AKTS – American Kenpo Training System – EKKA’s amerikanske søster organisation. Hans træning byggede videre på den forrige træning. Idet han tog udgangspunkt i nogle af de counters Mr. LaBounty have undervist i, præsenterede han  forskellige stategier som kunne bruges, alt efter hvordan modstanderen reagerede. En god træning med en god blanding af teknisk træning og gode reaktionsøvelser.

 

Efter middag stod programmet på Mr. John & Richard Burgess, begge 6. dan, Ireland. Disse to irske tvillingebrødre, der i mange år har være Mr. Downey’s faste assistenter og nok især er kendt i kenpokredse for deres speeddrills  stod denne gang for en træning, som lod folk prøve forskellige variationer og såkaldte “ shortcuts” af systemets selvforsvarstekniker. Før træningen var der en hel del forventninger til de to herrer, idet de var ukendte for mange af de udenlandske gæster. Jeg har selv i de sidste 15 år, hvor jeg har trænet under Mr. Downey, mange gange haft fornøjelsen af deres kunnen, både som underviserer og som træningsmakkere og har stor respekt for samme. Det var derfor rart efter træningen, at hører fra deltagerne, at de til fulde havde levet op til forventningerne.
 

Lejrens instruktørpanel: Marcelo, De La Torre, John & Richard, Eddie, Bob, John og Sigung(La Bounty)

Dagen sluttede med Mr. Edward Downey, 7. dan, Ireland. Mr. Downey. der siden 1996 har været både min og kenpodanmark’s træner, leverede som altid en dynamisk og intens træning, baseret på det som en af deltagerne kaldte: “A tactical but practical point of view”:-) En god fysisk hård træning med masser af nye input.
 
Dagen sluttede på god gammeldags irsk maner d.v.s. middag med efterfølgende besøg i hotellets bar. En tradition der dog havde en vis indvirkning på deltagerantallet til søndagens 1. træning ;-) But that’s Ireland for you! :-)
 
Søndagen startede med en træning med Mr. Eduardo De La Torre, 6. dan, Spanien. Denne dagens første træning var for nogen, en hård, men spændende start på en lang dag. For andre noget langt værre;-) Mr. De La Torre’s Kenpo kendetegnes ved tre ting. 1.) Et ekstremt højt teknisk niveu 2.) Alle taler spansk – og så heller ikke så meget mere! og 3.) Hjerte! Både Mr. De La Torre og hans elever kendetegnes af en gejst, der er uden sidestykke. Disse tre punkter, kombineret med det faktum, at det som sagt var dagens første træning gjorde, at det for nogen blev en brat opvågning. Som altid en god intens træning af Mr. De La Torre.
 
Næste træning var endnu en træning med Mr. Downey, der byggede videre på hans forrige træning med forskellige udgaver af det vi i kenpo kalder “ekstensions”.  Endnu en god træning med  nye og anderledes udgaver af  gammelkendt materiale. Dette er en af de ting, jeg finder mest fascinerende ved Mr. Downey. Han er altid i stand til at præsenterer sine elever for nye vinkler på systemet.
 
Efter en kort middagspause var det tid for dagens sidste kenpotræning med Mr. Bob White, 9. dan, USA. Mr. White’s træning var som altid baseret på kenpo’ens kampdel. En lang karriere som coach for alt lige fra PRIDE-kæmpere over semi & full-contactkæmpere til traditionel karate har gjordt Mr. White til kenpo systemets go-to-guy, når vi snakker kamptræning. Hans træning omhandlede denne gang begrebet “closing the gap” og eksplosivitet. Som altid med Mr. White mange gode øvelser og ideer til at arbejde videre på.
 
Lejrens sidste træning var med Mr. Marcelo Carvalho, 3.dan BJJ, Brasilien. Som altid på EKKA-lejrene var der inviteret en ikke-kenpo instruktør med. Bl.a. har Per Sørensen & Torben Simonsen fra Danmark 2 gange undervist i Jiu Jitsu. I år var det Mr.  Carvalho, med 33 års træning på bagen der skulle undervise i BJJ. Hans træningspas var fokuseret på gulvkamp og metoder til at komme på benene igen efter en nedtagning. Alt i alt en rigtig god træning med mange gode pointer af en dygtig instruktør, men det var dog tydeligt, at folk var ved at være slidte.

Et foto fra tirsdagen efter lejren, hvor “De fem” fra hytte 33 havde Marcello og frue med på sightseeing i Dublin. Vi fandt hurtigt ud af, at den danske og den brasilianske opfattelse af sightseeing, specielt med hensyn til pauser var ret ens;-) Fra venstre: Marcello & frue, Kurt og Philip Strauss

 

Lejren sluttede med en galamiddag og efterfølgende fest søndag aften.