Tekst Freja Katborg

Billeder: Karate Scotland

 

Forfatteren til artiklen ses som nr. 3 set fra højre.

 

Jeg vil fortælle om en 5-6 dages sommerlejr med stævne og Beach party, Christopher Rohde og jeg deltog på i Grækenland.
Tidlig om morgenen mandag ankom vi i Kastrup lufthavn – væk fra det danske regnvejr og 15 grader – udflyvning kl. meget tidlig om morgenen (8.50) – 3 timers flyvetur – og indflyvning til Athens lufthavn kl. 13.10 i omkring 30 graders varme.
Først kørte vi omkring en time fra lufthavnen til ”forældre-hotellet” (Poseidon resort- meget flot hotel med fantastisk udsigt og mulighed for at bade i havet) for at melde ankomst. Herefter tog vi op på campen, man kunne allerede dér se at der var et godt sikkerhedsniveau, da der var portvagt. Vi gik videre op til basket hallen hvor indvejning, registrering osv. skulle foregå. Efter det gik vi ud i receptionen (stadig på campområdet) og fik tildelt hytter – i hver vores ende af lejren. Jeg var den første der kom fra mit værelse og jeg boede i en af de nyere hytter. Christophers hytte var meget ældre og i knapt så god stand som min, men hans værelseskammerater var til gengæld ankommet Christopher var på værelse med to drenge fra Puerto Rico, en fra Luxemborg og en fra Scotland. Jeg var i første omgang på værelse med fire piger fra Grækenland – fra samme klub endda. De talte ikke engelsk, og det var derfor svært at få værelset til at fungere. Jeg skiftede derfor til naboværelset dagen efter. Her boede jeg sammen med to skotske piger, en fra Luxemborg, to ukrainere og to cyprioter. Der var her et vældigt godt sammenhold og liv i kludene. Vi havde samtidig meget kontakt til det værelse Christopher boede på. Campen var som en lille by, vi boede som sagt i hytter, og der var også en kiosk og en slags spillehal.
Efter en god nats søvn forvildede vi os op til morgenmaden, og jeg spiste sammen med Christopher og hans værelseskammerater og dem jeg senere skulle komme til at bo på værelse med. Vi skulle først til en kort briefing og derefter skulle vi træne, der var tre trænere og tre sted at træne (udenfor, basket hal og en spejlsal.) Træningen bestod mest af kata, det var kun den allersidste dag hvor der var lidt kumite. Hver træning varede ca. 1 time og 15 minutter, og de kom med en halv times mellemrum så skemaet for dagen så ca. sådan her ud:
8.00 – morgenmad
9.00 – træning med Con Kassis (formand for WKF dommerudvalg)
10.45 – træning med Efthimios Karamistos (Tysklands landsholdstræner for kata siden 1992)
12.30 – træning med Ewald Roth (Østrigs landsholdstræner for kata 1995-1998 og fra 2001)
14.00 – middagsmad.
Resten af dagen fri til fis og ballade.

Det var super god træning men der var ikke ret meget kumite, derimod var kata-træningen exceptionel.
Campen sluttede med WKF World Youth Cup. Stævnet kørte over to dage, første dag var de indledende runder og semifinaler, dag 2 var opsamling og finaler… stævnet var rigtig godt arrangeret, og kørte glat.
Christopher mødte en dreng fra Hongkong i første runde og tabte (han blev snydt ret så meget) kineseren røg derefter sørgeligt nok ud i semifinalen.
Jeg selv røg ud i første runde i kata mod en pige fra Grækenlands landshold, og i kumite tabte jeg også første runde (godt nok med stor modstand) til en pige fra Irans landshold. De tabte begge to desværre også i semifinalen.
Hvis man skulle sige én ting der godt kunne være bedre næste år så er det nok maden, som ikke var specielt god.
Hvis nogen nogensinde spørger mig om jeg vil afsted igen, tror jeg man vil blive overasket over hvor hurtigt jeg kan sige ja! Jeg har fået mange nye gode venner fra hele verden!

 

Med sportslig hilsen: Freja Katborg