Emils Frydensberg Olsen, træner sportskarate i Taifu, som ligger i Frederiksværk. Indlægget er skrevet af Emils far, Jan Olsen. 

Behovet for en Dojo der altid stod til rådighed når Emil havde tid og lyst til at træne var efterhånden blevet så stor, at vi besluttede os at lave vores egen.

 

Emil havde længe brugt vores garage til fysisk træning, (vægtudstyr) og slag træning på sandsæk, men det var i en kold og ikke særlig lys garage på beton gulv, desuden var den opbevarings plads for alt muligt som man ikke lige ville smide ud.

 

Beslutningen om at rydde garagen helt blev taget, og da vi ikke har brugt den til bilen i årevis var der dømt hjemme dojo.

Der blev installeret strøm til lys og varme, lagt dampspærre på betongulvet (og hjemkøbt måtter for Emils egne spare penge), garage porten blev malet og det er planen på sigt at udskifte den med vinduer.

Så var det ellers bare om at få lagt måtter ud og vi fik også fremstillet et kropshævnings stativ som blev hængt op Sandsækken fik en ny plads så den kan agere modstander ved teknik træning.

Musikken til træningen bliver afspillet over en lille netbook der er tilsluttet et sæt pc højtalere, eller en ipod. 

Dojoen bliver brugt flittigt, og oftest er det Emil der træner alene, men en eller 2 gange om ugen er en trænings makker inviteret ind til sparring. Således er den blevet en uundværlig del af Emils træning.