Vi har på KarateNews startet en serie om hjemmedojoer. Vi håber at flere vil komme med indlæg.

Foto og tekst af Henrik Katborg

Vi har haft vores sommerhus i Fjand ved Ulfborg i en årrække, og i al den tid, har der været et anneks indrettet til bordtennis, dart mv.

Vi har tidligere lejet sommerhuset meget ud, men vi er begyndt at bruge det meget mere selv, og måtte konstatere at annekset ikke blev brugt særlig tit. Fruen i huset – som i øvrigt er den eneste i familien, der ikke dyrker karate – fik den lyse ide, at vi jo kunne klappe bordtennisbordet sammen og så træne karate i huset. Så kunne vi holde karaten ved lige i ferien også… Og det gjorde vi så. På betongulv i begyndelsen, men alt kan jo starte i det små.


Merete (Fru Katborg)gav mig sidste sommer tatamimåtter i fødselsdagsgave, og vi har herefter indrettet huset permanent til en familie dojo. Ikke 100% professionelt med en rigtig shomen osv, men vi har indrettet den så den giver os den rette stemning.

Den måler 5,80 x 3.80 og der er således rigeligt plads til at en eller to træner kata samtidigt og der kan også trænes lette kumiteøvelser med fire personer, hvilket vi har haft glæde af her henover sommeren hvor Kim Brix har været en del på besøg, som nogen måske har bemærket fra hans videoer… Andre har også haft lånt sommerhuset til en weekend med træning.

 

Dojoen bliver brugt flittigt. Vi træner målrettet på at blive klar til graduering i vores nye Stilart, Itosu Ryu samtidig med at vi arbejder med konkurrence kata med Freja. Så dojoen er i brug 2 – 3 timer om dagen i sådan en ferie.
Og så er det jo dejligt at man efter træningen kan tænde op i saunaen eller spaen og bare nyde ferien…