Foto: Poul Bak

Tekst: Jakob Alexa

Lørdag den 2. marts blev der afholdt DM i knockdown og Fyn Open i semikontakt – en turnering arrangeret i regi af Dansk Karate Union (DKU) af Svendborg Karateskole Kyokushinkai.

Den første turnering blev afholdt tilbage i 1992 – faktisk alene som semikontakt. Siden hen blev det indført at afholde et officielt DM i knockdown, og inden for de sidste 3 år er turneringen udvidet med deltagelse af juniorer.

Stævnet havde ud over DKU egne klubber deltagelse af bl.a. Kyokushin-klubber uden for DKU, Haslev Karateskole, Viborg Karate Skole, samt Ashihara-klubber fra  Randers, Aarhus, Grenaa og Frederiksberg.

Årets turnering blev afviklet smidigt og med stor succes. Først blev juniorernes kampe afviklet. Også i år var der ordinære klasser med vest og hjelm, hvor lårspark ikke er tilladt; og en klasse uden vest med lårspark. Sidstnævnte er tilsvarende de regler, juniorerne kæmper efter til EM.

Efter juniorerne blev kampene til Fyn Open i semikontakt afviklet, og til sidst var det tid til knockdown for seniorer, 4. kyu og op.

Fra starten af blev der kæmpet hårdt, men regulært, og som dagen gik, blev kampene kun bedre. Fra et Kyokushin-perspektiv var det skønt at se både meget erfarne kæmpere som Brian Jakobsen, Kristoffer Breindal, Christine Buchholtz og Alexandra Vulevic og de nye upcomings som blandt andre Rasmus Lunn Jensen, Edita Ademi og Caroline Alexa. Ingen tvivl om, at vi de kommende år vil se nogle flotte og spændende udfordringer ved disse hårde stævner. 

Resultaterne tilgår snarest.

Tameshiwari-prisen gik til Brian Jakobsen fra Shinryokudan for 13 gennembrudte brædder, bedste tekniker blev Julian Bjerrekjær fra Viborg og bedste fighter blev Marcus Hasselbalch-Holm fra Svendborg.

Flere billeder kan ses på Ballerup Kyokushins hjemmeside via dette link http://galleri.ballerupkyokushin.dk/#94.0

 

 

 

 

dku3-imp-imp  dku1-imp-imp  dku7-imp-imp  dku5-imp-imp 

dku4-imp-imp

 dku8-imp-imp

dku6-imp-imp