Tekst og Foto, Preben Nielsen – KarateNews

 

 

 

 

 

 

Dansk traditionel Karate Forbund stillede med 12 kæmpere til ESKA’s europamesterskab, der var præget af et meget højt teknisk niveau med kæmpere fra 23 lande. I alt var der 678 startende fordelt på kata/kumite for henholdsvis kadetter/fredag, juniorer/lørdag og seniorer/søndag.    

Stævnet blev for sidste gang planlagt af Dirk De Mits. Igen lykkedes det for ham at arrangere et stævne, hvor tidsplanen yderst sjældent skred mere end 5 minutter.  En kæmpe fordel for deltagerne, da de altid ved, hvornår deres kategorier/puljer går i gang. Dirk De Mits fik stor anerkendelse for sin indsats gennem årerne. Han har stået for alle ESKA’s europamesterskaber lige fra de startede i 1986. 

Forbundet havde valgt at sende Jesper Grann med som dommer. Super godt at Danmark igen kan blive repræsenteret på dommersiden. Jesper fik dog 5 hårde arbejdsdage. Onsdag og torsdag med dommerkursus og prøve. Og så 3 stævne dage, hvor Jesper blev benyttet rigtigt meget.     

 

Fredag stillede Abdalla Sbeihi og Oliver Als op i kadet klassen. De gjorde begge god figur i deres første kamp, men tabte i anden runde. 

Lørdag var den juniorerne der skulle i kamp.  Dina Yehoshua var første kvinde på banen. Vandt sin første kamp over en ungarer og sin anden kamp over en belgier. I 3. runde mødte hun en hurtig østriger. Østrigeren havde i sine første kampe vundet overlegent på ippon. Hun blev presset af Dina, men gik alligevel sejrsrigt ud af kampen. Dina endte i top 8, absolut en flot indsats. Østrigeren fortsatte sin flotte stil og blev europamester i kategorien. 

Jacob Nissen som fik en 3. plads i 2010 mødte i sin 1. kamp en ukrainer. Jacob fandt dog aldrig rytmen og tabte.  Allan Shiwani kæmpede uafgjort med en englænder i sin første kamp. I forlængelsen fik englænderen scoret først. Troels Fastrup kæmpede godt og vandt 1 kamp. Man kunne ikke se, at det var Troels’ første store internationale stævne. Han gik på med krum hals og kæmpede rigtigt godt. Men Troels tabte sin 2. kamp efter at have lagt et godt pres.

I holdkampen som for juniorer består af 3 mand skulle Jacob, Allan og Troels i ilden igen. I første kamp mødte de senere europamestre, Rusland. Og på trods af god modstand, vandt Rusland 2-1.

Om Søndagen var det de ”gamle” der skulle på banen.    

Første kategori var kata, hvor Patrick Skydsgaard og Claus Tue Pedersen var på banen. Claus tabte i første runde til en englænder, som senere blev nr. 2. Patrick vandt sin første kamp over en litauer med en flot kata. I anden runde tabte Patrick i en tæt kamp til Phuong Do fra Sverige. 

Dina stillede også op i senior klassen.  Hun var igen tændt fra start af og vandt i fin stil over en serber i 1 runde, en litauer i 2. runde, en tjekke i 3. runde. I 4. runde mødte hun igen en østriger. Denne gang en senior. Dina pressede godt på, men det lykkedes for østrigeren at få en scoring kort før tiden løb ud. Østrigeren blev senere europamester. Dina gik igen i top 8. Og begge nederlag var til de senere europamestre.  Super flot.

Jacob Christoffersen var den første senior der skulle i kamp. Han var stadig plaget af sin lyskenskade fra Shotokan-cup, men vandt sin første kamp over en ungarer. I anden runde tabte han til en Englænder. Goja Pilipovic var næsten overtændt i sin første kamp, han fandt dog aldrig sin vante stil og tabte til en litauer. Thomas Klysner bragte sig foran i sin første kamp mod en polak. Men senere i kampen lykkedes det for polakken at score ippon på et flot spark til hovedet. Thor Arsinevici kæmpede godt og pressede en ukrainer rigtigt godt. 1 kamp endte uafgjort, i forlængelsen fik ukraineren dog den første scoring.

 

I holdkampen for senior var det 5 mandshold. Jacob Christoffersen blev sparet pga. smerter i lysken så holdet bestod af Goja, Thomas, Thor, Claus Tue og Jacob Nissen i nævnte rækkefølge. På trods af en ihærdig indsats blev de kørt over af de regerende europamestre fra Tyskland, der vandt 5-0. I finalen genvandt de senere mesterskabet ved at besejre England i finalen.

Endnu et fint europamesterskab afholdt, som har givet ny inspiration til de danske kæmpere. Havde i øvrigt flere møder med Frank Brennan for at prøve på at få ham til Danmark i løbet af foråret til et karatenews seminar. Mere om dette senere.

Resultatliste