Tekst: Jacob Alexa

Foto: Dansk Karate Union

 

Den 2. og 3. december 2011 blev U22 europamesterskabet i Kyokushin karate afholdt i Wroclaw, Polen. Dansk Karate Union deltog med ti kæmpere fra klubberne Kyokushinkai København (Glentevej), Shiryokudan (Nansensgade), Roskilde Karateklub og Ballerup Kyokushin.

U 22 landsholdet fra Dansk Karate Union

 
Det var bare tredje gang, der blev afholdt U22 europamesterskab, men allerede afvikles det som en stor og professionel begivenhed – i år med live streaming af kampe og tilstedeværelse af repræsentanter for den Europæiske Kyokushin Union, herunder formanden Shihan Koen Sharrenberg og formanden for dommerkomitéen Sensei Aleksander Goncharenko.
 
Hen over to dage blev der afviklet mesterskab i kata og kumite opdelt i to klasser; “Cadets” i alderen 15-16 år, hvor der blev kæmpet med vest og hjelm, og U22 fra 18 til 21 år, hvor der blev kæmpet knock down uden beskyttelse ud over skinnebensbeskyttere.

Danske “Cadets”

 

Turneringens første dag bød indledningsvis på kata i begge klasser efterfulgt af kumite for de 15-16 årige. De seks danske kæmpere i denne kategori viste flot stil i svære kampe mod hårde modstandere – overvejende fra de østeuropæiske lande. Den flotte indsats resulterede i, at Theis Klevin fra Roskilde vandt en flot tredjeplads i sin vægtklasse.

Theis Klevin


På andendagen skulle de sidste fire kæmpere i ilden. Også her blev der kæmpet hårdt på højt niveau, og de danske kæmpere viste høj standard. Desværre betød bl.a. meget tvivlsomme dommerafgørelser, at alene Christine Buchholtz fra Nansensgade kvalificerede sig til kampene om pladserne på podiet. Til gengæld viste Christine så flot en indsats, at hun efter fire ekstremt hårde og lange kampe kunne kalde sig europamester. Tilmed blev Christine valgt som stævnet bedste kvindelige kæmper.
 

Christine Buchholtz ny europamester!

Et fantastisk flot resultat, som kan tilskrives en lang og aldrig svigtende indsats fra både kæmpere og trænere kombineret med sand Kyokushin-spirit. Det lover godt for fremtiden inden for dansk Kyokushin.
 
Christines finalekamp