Tekst og foto: Lars F. Andersen

mandag den 6. december var KarateNews indbudt til at overvære træningen på Japan Karate Shoto Renmei (JKS) Honbu Dojo i Tokyo. Leder af Honbu er Kagawa Sensei, som er ren sand legende indenfor Shotokan Karate. 

 

Shinden i Honbu

 

Kamiza med stil

Da vi ankom til stedet var der gang i en time, hvor der var både voksne og børn. De voksne arbejdede med kata og børne deltog med stor gejst i kumite træning i den anden ende af den store lyse sal.

De specielle Asai Sensei katas arbejdes i gennem under ledelse af Kai Sensei

 

En  dygtig ung brunbælte  får rettelser til Jion kata

 

Børnene under træning med Nagaki Sensei verdensmester(JKS) i kumite og på det japanske WKF Landshold

Koncentration!

 

Plethandske træning

Michael Fahlstein fra Sverige “vinder” rengøringen gulvet!

 

Træningen blev kørt med god disciplin, men der var stadig plads til at trække på smilebåndet. Træningen afsluttedes med mokuso(meditation) og fremsigelse af Dojokun.

Den næste time startede med, at en af de japanske sortbælter bukkede holdet ind og herefter kørte en helt fast og grundig opvarmning i gennem. Samtidigt gik Kagawa Sensei og varmede op makiwara træning efterfulgt af smidighedstræning, hvor jeg så et niveau af smidighed jeg ikke har set før.

 

Kagawa Sensei under makiwara træning

 

Da opvarmningen var ovre overtog Kagawa Sensei træningen. Han startede lige med at lave 400 knæbøjninger kombineret med forskellige spark. Så der var lagt op til træning med fokus på at holde kampgejsten oppe. Den fysisk træning blev efterfulgt af en hård kihon træning.

 

 

Fysisk træning

 

Kihontræning

Kihontræning(bemærk spejlbilledet af Kagawa Sensei)

 

Efter kihontræningen blev der trænet kihon ippon kumite(et skridts arrangeret kamptræning). Her formåede Kagawa Sensei at presse en stemning op så folk angreb ALT hvad de kunne.

Kagawa Sensei fulgte op med samme øvelser hvor man bare blev angrebet skiftevis med oi zuki af to personer. Det blev ændret til at man ikke vidste hvem, der kom. Så blev angrebsteknikkerne ændret og til sidst udvidet til at inkludere både spark og slag. En rigtig god øvelse, der pressede eleverne hårdt.

 

Kagawa Sensei pressede alle til det yderste

 

Jesper Markvardsen Sensei 5. dan JKS Danmark under ippon kumite mod to modstandere

Kekomi blokeres

Træningen blev afsluttet med at eleverne skulle flytte sig over hele salens længde med så mange stød og så mange spark som muligt. En form karate sprinttræning, der hev den sidste energi ud af eleverne. Træningen afsluttedes med en meditation, fremsigelse af dojo kun og rengøring af gulvet.

Der skal lyde stor tak til JKS Danmark for at gøre det muligt for KarateNews at lave denne artikel.