IMG_9715_resize-imp

Fredag d. 26.09.2014 startede den længe ventede Kobudo Gasshuku.

Vi havde i Tokushinryu , talt meget om denne samling og Lars Andersen Sensei, havde trænet os hårdt, og bredt i pensum.
Lars Andersen havde planlagt hele gasshuku i detaljer, og endelig var vi klar til at modtage vores grundlægger af Tokushinryu.

Ingen ringere end selve Tokumura Kensho Sensei (9Dan), havde taget den lange vej fra Okinawa,for at besøge den danske afdeling.

IMG_9650_resize-imp

Som en ekstra kæmpe bonus, viste det sig at også Jeff Perkins Sensei (8 dan) Tokushinryu USA, havde meldt sin ankomst.

Fredag, ja den var lidt lang for mit vedkommende, for jeg var spændt på at møde Tokumura og Jeff, så jeg var da lidt nervøs inden det hele gik i gang.

Bosatsu, som havde lagt lokaler til eventet, blev hurtigt fyldt op med Tokushinryu kobudo udøvere, ca 35 ,som var kommet fra nær og fjern. Tokushinryu Europe har afdelinger i Danmark, Tyskland, og Rumænien , så sproget var selvfølgelig på engelsk.

IMG_9572_resize-imp IMG_9402_resize-imp

Man må sige , at vi startede lige på og hårdt. Tokumura kom ind, vi bukkede ind og straks gik vi i gang. Vi blev delt op i 2 hold, nybegynder til blåbælte, og brunbælte og op.

Uden at gå for meget i detaljer om, hvem der trænede hvad med de forskellige, vil jeg sige at alle fik fuld valuta for pengene. Tokumura gik rundt og rettede, og forklarede bunkai til begge hold. Ind imellem overtog han træningen, og viste bevægelser, og om hvornår det skulle være ”speedo” og ”no speedo”, som Sensei kaldte det. Gjorde man det rigtig, blev det belønnet med et rungende ”yeaaah”.

Selv , havde jeg fornøjelsen af at træne med Jeff, som underviste i bo-stav og senere med Eku ( bådsåre). Her fik jeg en hel masse afklaringer, med disse våben, og især Jeff havde en masse fakta og interessante historier i ærmet.

IMG_9606_resize-imp

IMG_8777_resize-imp
Efter 3 timers fredags træning, afsluttede vi, og vi mødtes senere på restaurant.
Her fik man rigtig talt , på kryds og tværs, og fik dagens træning til at bundfælde.
Lørdag havde jeg fornøjelsen af , at træne nuntibo kata med Mads Nørby Sensei (5dan) Tokushinryu, leder af den jyske afdeling. Mads er meget dygtig, og god til at lære fra sig. Mads er hurtig til at spotte , hvis man ikke lige har forstået bevægelsen.
Inden dagen var omme, havde vi lært Tokushin No Nuntibo kata, så det var en god fornemmelse, at slutte af med.

Selvom man, som Martin Frederiksen (Bushinkan Haslev) er sortbælte i klubben, skal man ikke vide sig sikker. Tokumura ville gerne se sortbælter undervise, så man kan sige at alle blev testet.

Sidst på dagen, var der afslutning og spørgsmål til Tokumura. Der blev stillet en masse gode spørgsmål, og Tokumura fortalte også historier, bla. Om Tokumine No Kun kata.
Her var Jeff en rigtig stor hjælp, for han vidste hvad Tokumura ville fortælle, og da han har trænet hos Tokumura i mange år, kendte han også mange af historierne.

IMG_9402_resize-imp IMG_8826_resize-imp

IMG_8767_resize-imp

Senere på aftenen mødtes vi igen på restaurant, og fik igen en hyggelig aften, med gode samtaler på tvær af bordet.

Søndag, opsummerede vi på hele seminar, og fik rettet på bevælger.
Det er klart , at når vi skulle træne så detaljeret med de forskellige våben, så kan man ikke nå dem alle. (vi har 11 våben i systemet). Men det vi var igennem var godt givende, og som Tokumura selv sagde , så ville han gerne have blevet længere tid.
Jeg tror , det var fint som det var, for man skal også lige have tid til at konsumere det hele, og rode lidt rundt den den ”kasse” man fik med værktøjer, at arbejde med.

IMG_9382_resize-imp IMG_9809_resize-imp

Til sidst, inden vi afsluttede, ville Tokumura gerne have at vi sang en sang sammen, så anført af Jeff Perkins afsluttede vi med en sang. Det var faktisk meget sjovt, og lidt mærkeligt , for det er ikke noget man lige forventer, men der bredte sig en varm latter i dojoén, da vi var færdige med sangen.

Tokumura afsluttede med at sige, at han var meget og varmt rørt over at vi var så mange , der trænede Tokushinryu i Europa.

Jeg syntes også selv, at det hele sluttede for tidligt, men det viser bare , at det virkeligt har været et godt seminar.
Lars Andersen havde virkelig forberedt dette seminar godt, og som organisator skulle han have det store overblik. Tokumura og Jeff skulle rundt og se Danmark, indlogeres , laves specialtræninger og hvad der er ellers måtte komme, så et stort skulderklap til Lars Andersen.

Tokumura inviterede os til Okinawa i oktober 2015. Her vil der komme udøvere både fra Tokushinryu USA, Europa og Japan. Det gav ekstra gnist for flere udøvere.

Hvis man er interesseret i af se mere, og få info om kata, kihon og våbentyper
Samt læse mere om Tokumura ,  kan man klikke ind på www.tokushinryu.eu

Tekst: Tonni Christian Petersen
Foto: Tonni Norslev