Foto/Tekst: Malene Kirkeby

 

 

 

 

 

 

Den 10. marts 2012 blev der afholdt Ippon Cup i Berlin. Stævnet er et nyt, åbent stævne, som er arrangeret af den tyske karateorganisation AJKA-Germany. Karate Association Denmark (KAD) var repræsenteret ved stævnet i skikkelse af Claes Christensen (2. dan), Susan Ebak (3. dan) og Malene Kirkeby (5. dan), som tog turen til Berlin for at få den ekstra turneringserfaring og for prøve stævnet af.

De danske kæmpere blev mødt med en usædvanlig venlighed og imødekommenhed af de tyske arrangører, dommere samt øvrige deltagere. Stævnet var i det hele taget præget af en god stemning med stor respekt såvel deltagere imellem som mellem dommere og deltagere.

Der deltog ca. 3-400 kæmpere fordelt på aldersklasserne børn (11-13 år), kadetter (15-17 år), juniorer (18-20 år), seniorer (21-34 år) og mastere (35+). I Claes Christensens masterklasse var det kun ham, der stillede op. Heldigvis var han også tilmeldt som senior, hvor der var 14 deltagere i klassen.

Malene Kirkeby åbnede ballet med to runder i sin masterklasse, som hun vandt i flot stil. Efterfølgende var seniorkvinderne på banen, hvilket efter to runder bibragte Malene Kirkeby endnu en guldmedalje. Susan Ebak, der stillede op i samme klasse, lavede to flotte kata og endte med sølvet. Susan Ebak har ikke nogen særlig lang stævneerfaring, men har særligt det seneste års tid gennemgået en stor udvikling, og det var en fornøjelse at se hendes store træningsindsats bære frugt.

Da det blev seniorherrernes tur, blev den tidligere udmelding om, at der kun var to runder lavet om, således at der i stedet var tre runder. Claes Christensen gav den gas i alle tre runder og endte med en velfortjent sølvmedalje.

Efter at katakategorierne var blevet gennemført, stod den på kumite (kamp). Ingen af de danske deltagere stillede op i kumite, men sad og nød en masse flotte kampe. Reglerne var shobu-ippon med handsker for børn, junior og kadet og uden handsker for seniorerne. Der blev ud over de individuelle kategorier også kæmpet holdkampe og rotationskumite (holdkampe med løbende udskiftning).

Det var en fornøjelse at se et helt stævne gennemført uden nogen større skader, til trods for at der blev kæmpet uden handsker i nogle kategorier og gået godt til den. Når der i ny og næ var lidt for hård kontakt stillede den ramte kæmper sig straks tilbage til sin plads, og dommerne uddelte behørige sanktioner. Alle bukkede respektfuldt for hinanden, når kampen var slut – der var ingen sure miner hverken hos deltagerne eller dommerne.

Langt de fleste deltagere var blevet tilbage til medaljeceremonien sidst på stævnedagen, så der blev klappet og hujet behørigt af alle medaljemodtagerne. Som en overraskelse fik Malene Kirkeby tildelt en stor pokal for at have været den bedste, kvindelige teknikker ved stævnet. Den bedste mandlige teknikker var en dygtig polsk kumitedeltager, som vi tidligere har mødt, bl.a. i Rumænien.

Samlede danske resultater:
Malene Kirkeby: GULD i master og GULD i senior samt Bedste Kvindelige Tekniker;
Claes Christensen: SØLV i senior;
Susan Ebak: SØLV i senior.