Tekst og foto:

Søren Sandersen

57-årig karatemester fra Danmark vinder en international karate turneringer i Japan og er verdens ældste, nogensinde som har vundet en fuld kontakt karate turnering i karatens hjemland. Der er tale om verdens hårdeste karate stilart Kyokushin Karate turnering for Masters (+39 år Masters Division). Kravene for at kunne deltage i denne klasse i Sosai Mas. Oyama Memorial Cup turnering er at man mindst skal være 40 år eller ældre og tidligere i sit karate karriere, havde vundet en titel eller fået medalje. Det er tilladt at knock out sin modstander med slag og spark, der er ingen fod/skinnebensbeskyttelse.
Der var deltager fra Canada, Kina, Korea, Japan, Rumænien, Polen, Ungarn og Danmark, og deltager fra flere forskellige karatestilarter.

Der er tale om Danmarks første europamester i Kyokushinkai Karate 1982, London og 7 x danske mester Shihan Flemming Jinzen Schrøter, der rejste alene til Japan for at ære grundlæggeren af Kyokushin karate Sosai Mas. Oyama som døde i 1994 og efterlod sig 12. millioner medlemmer. Shihan Flemming havde i mange år drømt om at møde en japaner i kamp, nu havde han deltaget i VM i både 1979 (hvor han fik en 10 plads i åben klasse ) og i 1984 uden at få chancen for at møde en karate kæmper fra Japan. Han havde ingen forventninger om at skulle vinde turneringen, på grund af en kronisk smertetilstand og svimmelhed efter et overfald i 2009, men han ønskede at ære Sosai Mas. Oyama og vise respekt på trods af de kroniske smerter til Sosai Mas. Oyama og hans familie, som havde grundlagt kyokushin Budo karate, ved at deltage i netop denne turnering. Det kostede da også flere dages sengeleje med ekstra smertestillende medicin på et lille Hotel i centrum af Tokyo. 


Shihan Flemming havde støtte fra den dobbelte verdensmester Sensei Aleksandr 4. Dan fra Rusland og Nicholas Pettas 3. Dan som har fast adresse i Japan og vandt over sin første japaner på Ippon(helt point) med en kombination af low kicks, dybt stød og mawashigeri til hovedet, vandt sin anden kamp på wazari (½ point) med en kombination af dybt stød til maven, low kicks som fejede modstanderens ben væk efterfulgt af en hurtig markering til hovedet med seiken. Finalekampen blev mod den 41-årige tunge Arkadiusz Sukiennik 114kg fra Matsui Kyokushin karate team Polen, efter 3 minutters kamp hvor der var 2 røde flag på Shihan Flemming og to flag på uafgjort, blev kampen forlænget med to minutter, hvorefter at Shihan Flemming vinder med alle dommerstemmer. Shihan Flemming har flere verdensrekorder bag sig i gennembrydning og kom i Guinness Record Book i 1984 ved at være den første i verden som slog halsen af fire fritstående flasker og i 2008 slog han verdensrekorden i tameshiwari af brædder for +50 år ved at gennembryde 20 brædder på tre teknikker seiken 5. stk., shuto 6.stk, Empi 9. stk. Shihan Flemming har ikke kunne træne op til dette stævne på grund af overfaldet og kroniske smerter og har ikke trænet siden 2009. Så at vinde et international stævne i Japan uden at kunne forberede sin fysiske kondition var en særlig oplevelse som krævede stor vilje og indsigt med en korrekt strategi for ikke at miste alt luft og styrke på grund af manglende kondition og sparring. Shihan Flemming har gennem de sidste 20 år været landstræner og flere af hans elever har været verdensmester og europamester og vundet både VM og EM medaljer. Som Far som søn hans 20-årige søn Alexander Schrøter træder i sin Fars fodspor, han blev netop i år vinder for anden gang af Danish Open karate turnering med deltagelse af 10 lande. Shihan Flemming er også initiativtager til det nye Dansk Kontakt Karate forbund (www.kontaktkarateforbund.dk),som prøver at samle danske kontakt karate klubber til et fælles forbund med fokus på sporten og mindre fokus på politik, alle danske klubber kan blive medlem, der afholdes det første DM den 13/11 i Nykøbing Sj, forbundet har ca. 30 medlemsklubber og Danish Open den 25/2 2012 i København. Se mere på info@kontaktkarateforbund.dk.

Yderlige spørgsmål kan fås hos Søren Sandersen

Sensei Søren Sandersen 4. Dan
Formand
IKO Sosai Kyokushinkai karate organisation Danmark
Næstformand Dansk Kontakt Karate Forbund
Mobil: 27129150
E-mail. ikocamp@live.dk