DKUs årlige sommerlejr var igen en succes

100 spændte deltagere fra alle dele af landet mødte op lørdag morgen d. 25. juni på Vejen Idrætscenter med taskerne fulde af træningstøj og forventninger til de kommende dage. 4 dage ventede forude med karate på programmet 24 timer i døgnet.

Nicholas Pettas Sensei en af de største fuldkontakt profiler

Dygtige instruktører fra flere forskellige klubber var klar til at lære fra sig og give de mange fremmødte endnu en rigtig god karateoplevelse med hjem. Der er tradition for, at også gæsteinstruktører besøger DKUs sommerlejr, og i år, ligesom i 2009, havde vi besøg af Sensei Nicholas Pettas, der bor og træner i Tokyo, er kendt som ”The Blue eyed Samurai”, har kæmpet i K1, og som vel at mærke har gennemført 1000 dages træning som uchi-dechi under Mas Oyama, grundlæggeren af Kyokushin-karate. En stor ære, at han ville gæste vores lejr endnu engang.

 

Den karismatiske Nicholas Pettas Sensei

En god blanding af karate ka’er i alle aldre og på alle niveauer gav fra starten af lejren alt, hvad de havde i sig. Træningen var en god afveksling imellem undervisning i forskellige kampkombinationer, tekniske øvelser i forskellige sværhedsgrader, fysiske udfordringer og øvelser, hvor man i teams skal arbejde sammen mod målet.

Sensei Nicholas Pettas havde fundet inspiration inden for crossfit, og efter løbeturen på banen tidligt om morgenen, blev samtlige 100 karate ka’er udfordret i en række fysiske øvelser, hvoraf mange af dem kan bruges fremover som en del af karatetræningen. Sensei kunne også dele ud af sin store viden inden for kamp, og han instruerede både i den tekniske del, forskellige kombinationer, og han motiverede eleverne til altid at yde 100 %.

Sommerlejren er ikke mindst kendt for det uundgåelige natløb. Dette år tog instruktørerne dog fusen på alle eleverne, så i stedet for at skulle ud at løbe i området, blev alle eleverne guidet ind i én af idrætscentrets træningssale, hvor der stor en Zumba-instruktør klar. Hvis man ikke var blevet udfordret på motorikken tidligere på lejren, blev man det i hvert fald her, og timen blev gennemført med masser af grin, vrikkende hofter og mere eller mindre yndefulde danse-moves. Alle gik i seng med et stort smil på læben da klokken var lidt over 2 om natten, og dagen efter var der mange sjove ting, man kunne dele med de andre deltagere.

Zumba!

 

Gradueringen er også en vigtig del af sommerlejren. Den skiller sig ud i forhold til gradueringen i klubberne, da eleverne her bliver vurderet over alle 4 dage, inden de går op til den graduering, de har trænet op mod i den sidste tid. Det var en meget varm mandag morgen, da eleverne skulle op, men det til trods blev der leveret en meget flot graduering. Igen var mange forskellige grader repræsenteret, og det er med til at skabe en rigtig god energi. De elever, der skulle op til brunt bælte, skulle som en del af deres graduering gennembryde brædder, og det var en fornøjelse at se koncentrationen i deres øjne, inden brædderne blev succesfuld gennembrudt.

Gradueringskampe er også en del af pensum for de højere grader, og også her blev der leveret en rigtig flot præstation af alle elever. Sensei Nicholas Pettas valgte at deltage i kampene, og eleverne, der fik lov at kæmpe mod ham, var meget taknemmelige for, at han havde været en del af deres graduering – en stor oplevelse.

Vi ønsker alle tillykke med deres nye grad!

Hovedformålet med en træningslejr er naturligvis at dygtiggøre sig indenfor karaten, men naturligvis spiller sammenholdet og de sociale bånd også en stor rolle. Mange kender hinanden rigtig godt, og andre får stiftet nye bekendtskaber – og alle går derfra med følelsen af, at vi virkelig er én stor familie. I familier fejrer man hinandens fødselsdage, og da Sensei Mads Friis havde fødselsdag, skulle han naturligvis også fejres. Vi sang fødselsdagssang for ham – men hvad han ikke vidste var, at alt imens han stod og nød skønsagen, sneg de andre instruktører sig ind på ham og placerede op til flere lagkager lige i hovedet på ham til stor jubel for eleverne. Sensei tog det med et smil og nød sin lagkage efterfølgende.

Der blev også tid til en vandkamp den ene aften, og da et par af de unge drenge udfordrede Sensei Nicholas Pettas og Shihan Jan Bülow gik den vilde jagt. Det er et rigtig godt eksempel på, at man sagtens kan have det sjovt, selvom man er seriøs omkring sin træning.

Sommerlejren var på alle måder en succes, og alle gik hjem trætte, glade og med en masse ny karateviden, som der skal arbejdes videre på hjemme i klubberne.

Vi håber at se lige så mange – eller gerne flere på næste års sommerlejr.

Osu.

Tekst: Malene Hougaard