Endelig blev det fredag, og vækkeuret ringer et par timer senere end det normalt gør på hverdagene. En længe ventet fridag er i gang, og at grunden er, at det er tid til endnu en karate lejr, gør kun kaffen endnu mere velsmagende denne morgen.

Bliver hentet er Sensei  Kenn Rasmussen kl. 9.00 i Kolding, og en god weekend er i gang. Vi skal mødes med Sensei Jesper Markvardsen senere på dagen, men først skal turen til Sjælland overstås.  Turen over Fyn går hurtigt, og da Jesper sensei har noget arbejde der skal være færdigt inden vi kan gå i gang med det det hele handler om, bliver Kenn sensei og jeg enige om at spise noget morgenmad da vi rammer storebælts broen. Efter en god brunch, går turen videre, og vi mødes med Jesper sensei på hans kontor ved 12 tiden. Da han stadig ikke er færdig med sit arbejde køre Kenn sensei og jeg ind til byen og handler ind til aftenens store sushi bord.

Da sensei er færdig med arbejdet kører vi alle 3 ud og spiser frokost sammen.

Sensei og jeg har tidligere aftalt vi denne dag skal dele undervisningen op i Hørsholm Karate Klub, så vi alle 3 kommer til at undervise.

Og delt op er den!!!!!!!!

Kenn sensei og jeg skal undervise karate light holdet (nybegynder børn fra 3-6), hvilket sætter både de kreative tanker og i hvertfald min tålmodighed på prøve, og hvilket giver Jesper sensei et billigt grin over at det er denne opgave han har tiltænkt os. Men vi når i mål med børnene, og ud fra reaktionerne ganske succesfuldt. Tak til sensei for udfordringen.

gislaved 2-imp gislaved 3-imp gislaved seminar1-imp Gislaveds Lägret -13 1062-imp

Til gengæld giver Jesper sensei, som altid fuld valuta, med sin egen undervisning, der starter med en  halv times tube(cykelslsanger) træning af forskelligt kihon, efterfulgt af ca. 30 minutters kumite hvor der blev arbejdet med enkelt teknikker i kategorierne Jodan, chudan og keri. Efterfølgende blev vi blive linet op og en stod for enden og de andre kom væltende frem med en teknik hvor der skulle pareres og sættes en kontra teknik ind. De sidste 20 min af træningen  kører vi hen over heian shodan i forskellige udgaver: Modsat, kun højre ben der flyttes, kun venstre ben der flyttes. Træningen afsluttes med tokui kata ( favorit kata).

Efter endt træning går turen hjem til Jesper sensei og hans kæreste Heidi, hvor jeg har lovet at der skal rulles sushi. Heldigvis får jeg hjælp til sushien af Brian-san fra Gilleje.  Både ham og hans søn Oscar-san, er med til både træning og hygge. Efter 170 stykker sushi og noget god rødvin er det tid til at gå i seng, da der ligger 5 trænings pas indenfor de næste 2 døgn og venter i Sverige.

 

Lørdag morgen kører vi fra København mod Gislaved i Sverige.

Jesper sensei skal undervise deroppe, og vi er 5 der er kørt med derop fra Danmark for at træne med.

Det første pas vi træner med på er med Görgen sensei  som er chefinstruktør for JKS Sverige. Görgen sensei er kumite mand, og træningen var i store træk baseret på enkelt tænkning. Taisabaki(undvigelse) og deai(modangreb). Stort set hele træningen er vi parret op to og to. Alle der er parret op bliver til sidst trukket frem foran hele holdet, for at vise hvad de har fået ud af træningen. En inspirende træning udfra nogle ganske enkle men effektive principper.

gislaved 4-imp

Vores næste træningspas lørdag var med Jesper sensei. Denne træning er sparketeknik. Forskellige øvelser med henblik på mawashi geri, og gyaku mawashi geri, både alene men meget af det hvor vi er parret op, for at forbedre vores teknik. Som altid meget givende træning.

liggende mawashigeri_mig-imp

mawashigeri_mig-imp

3. og sidste træningspas er igen med Görgen sensei, og en fortsættelse af dagens første pas, med henblik på angreb, modangreb, i mange forskellige varianter. Igen med afsluttende fremvisning. Denne gang,  hvergang en ny angrebs/forsvars kombination var gennemgået. 2 veltænkte og gode trænings pas med Görgen sensei på denne dag.

Dagen bliver afsluttet samlet på en Thailandsk restaurant med god mad og hygge, hvorefter Kenn sensei, John-san fra Herlev og jeg selv bliver kørt ud til vores logi, af vores veninde som har lånt os hendes hus til overnatning.

Søndag morgen kommer vores værtinde og laver et overdådigt morgenbord til os med alt hvad hjertet begære, inden hun igen kører os de ca. 50 km tilbage til dojoen, hvor dagens program er 2 trænings pas inden turen går retur til Danmark.

Vores første pas er igen med Görgen sensei. Som opvarmning laver vi tsuki no kata(kata kun med henblik på stød). Og  denne søndag står i kataens navn for hans vedkommende, og ikke mindst forståelse på kata, og han disker op med nogle lækrerier og forkortede udgaver af Heian nidan, og Gojushiho-sho , og en forståelse på disse to forkortede udgaver, der giver både udfordring, og ikke mindst en stor inspiration, til videre tænkning i den retning. Dette trænings pas afsluttes med træning af selve kataen Gojushiho-sho, hvilket giver en del udfordring, specielt til de brunbælter der aldrig har hørt om kataen. En meget inspirerende weekend fra sensei Görgen Sökaras side, stor tak for det sensei.

Det sidste trænings pas er med Jesper sensei. Når man kender sensei ved man, at der altid er en rød tråd i det han laver, og denne weekend er ingen undtagelse. Træningen denne søndag er……… Sparke teknik. Denne gang mae-geri(front spark). Forskellige øvelser bliver lavet: Almindeligt mae-geri, med partner hvor der gives modstand i benet. Frontspark med forreste ben, og med partner. Alt sammen med henblik på nidan tobi geri(dobbelt flyve spark), hvilket for mange er en stor udfordring. Træningen afsluttes med tokui kata, og endnu en god og inspirerende træning er overstået. Stor tak til sensei.

Efter et bad og nogle ”vi ses på forårs lejren”, er det en flok trætte danskere der afslutter Sveriges turen på et lokalt pizzaria, for at lade bilerne stå på autopilot ”HJEM”. Vi sætter Jesper sensei af i København og sætter kursen mod Jylland. En god tur er ved at være ved vejs ende, og da jeg siger farvel og tak til Kenn sensei er jeg en glad og træt mand, der synes at mandagen er alt for foretruende tæt på.

Men at være ”karatebums” er livet, og næste gang chancen byder sig er jeg at i dojoen igen.

Anders Jensen 3. dan JKS

Honto Karate-do, Kolding

 

Honto Karate-Do