Kata var for første gang på programmet i Ishøj, som hvert år arrangerer et af Danmarks  bedste kumitestævner. Derfor var det rigtig ærgeligt, at der var så få kataudøvere, som havde fundet vej til Ishøj. Ca. 40 udøvere fordelt på 6 klasser gjorde, at flere af klasserne var små. Der var et ret svingende niveau og de rutinerede kataudøvere, heriblandt nogle danske landsholdsudøvere, vandt næsten alle sikkert deres puljer.  

Resultater kan ses her

Da der ikke var så mange udøvere eller tilskuere i hallen, kunne man fra tilskuerrækken tydeligt høre de  lyde, som kom fra mange af kataudøverene. Det står i kontrast til WKF regelsættet som under afsnittet “fejl” beskriver at:

“Tramp i gulvet, slag på brystet, armene eller karate-gien eller upassende hørligt åndedræt er alle eksempler på ydre signaler, og skal tages i betragtning af dommerne, når en kamp skal bedømmes.”

De traditionelle værdier, som jf. regelsættet skal demonstreres i en kata er under konstant pres. Kata, som sport, er i dag primært for udøvere som specialiserer sig indenfor kata. Denne specialisering retter sig ikke længere kun mod udførelsen af kata. Katagien skal være nystrøget,  og det skal være en gi med “smæld” i. Personlig fremtoning, hvor udøveren gør noget ud af at fremstå pæn og ordentlig, er også en del af sportskata i dag. 

WKF regelsættet har, for at nedsætte tiden på kamparealet, indført at buk før og efter kata trækker ned i point. Det står  i kontrast til de traditionelle værdier, hvor netop et buk er en del af starten og slutningen på en kata. 

Ishøj Karate Klub, som er arrangør af stævnet, lægger et kæmpe arbejde i at få netop rammerne for dette stævne til at være Danmarks bedste. Og det lykkedes til fulde. I år havde de indrettet en særlig coachlounge, hvor alle med coachcard kunne indfinde sig og få forplejning. Store skærme, med info om stævnet, var med til at gøre det nemt for alle at følge med i stævnet. Dommerne, heriblandt flere udenlandske, var alle rutinerede dommere som havde styr på afviklingen af kampene. 

De næste par dage afvikles der kumite, som tiltrækker rigtig mange kæmpere fra Danmark samt flere andre lande i Europa. Hvis man er forhindret i at tage til Ishøj i weekenden, kan stævnet ses via livestream 

Link til livestream

_MG_5917-imp

Rutinerede wkf dommere ved alle arealer

 _MG_5910-imp _MG_5911-imp

3

 _MG_5915-imp _MG_5919-imp _MG_5928-imp _MG_5935-imp

_MG_5906-imp

_MG_5937-imp

Rohde vandt sikkert seniorrækken

Tekst/Foto: Jesper F. Andersen