Tekst og foto: Lars F. Andersen/KarateNews

Så er der gået 10 dage med intensiv træning i henholdsvis Karate og Kobudo på Okinawa. Jeg må sige at det er sidste gang at jeg satser på både karate og kobudo træning. Det er simpelthen for stressende at fare mellem to senseis, som ikke længere er de bedste venner. Men da jeg var “sponseret” af både Joshinkan Isshinryu Karate og Tokushinryu Kobudo i Europa syntes jeg at jeg måtte deltage i det hele. Der vil over de næste par uger kommer flere artikler om alt fra karate og kobudo til om at rejse og møde den okinawanske kultur.

Her er lidt billeder fra nogle af dagene!

Den sidste træning med Tokumura Sensei foregik udendørs. Tokumura Sensei er 70 år og som I kan se ikke ramt af gigt eller andet. Hver eneste morgen, når vi skulle træne, var Tokumura Sensei netop blevet færdig med sin morgentræning.

Et af Tokumura Senseis skøre indfald var en gang Goju-ryu kihon på Katsuren borgen.

Sanchin kata foran sanchin-træet, som har rødder delvist på overfladen. Sensei var bange for at der skulle være habu-slanger i træet.

Katsuren borgen

Tokumura Senseis tagdojo i Honbu

Uechi Sensei arbejder med Robert Slywa 7. dan fra Australien

Tokumura Sensei demonstrerer Nunti Bo

Traditionel robåd fra Tsuken Island. Tsuken Jima er en ø, hvor befolkningen var dygtige til Eku Jutsu – kamp med en åre/paddel.

Okinawa er bare sagen – her Tsuken Jima

Forfatteren ved den sidste Isshinryu træning med Uechi Sensei. Sanchin – mo ichi do! igen og igen.