Tekst: Tonni Christian Petersen

Foto: MaiBritt Møller og Selcuk Kiral

Langfredag d. 18/4, havde Randori Holstebro, inviteret til Tokushinryu seminar.

Martin Frederiksen fra Bushinkan Haslev, Jan Overgaard fra Roskilde Karateskole og undertegnede pakkede Martin´s bil, og kørte straks mod Holstebro.

Da vi kom frem , stod Mads Nørby og Lars Andersen , vores Sensei´s  i Tokushinryu Kobudo Europe ,og tog godt imod alle. Inden længe viste det sig senere, at mange fra Tokushin sjælland, var mødt frem. Vi var mødt frem, for at støtte vor gode ven , Jan Overgaard.

Lars Andersen startede os op med en let opvarmning med Tichu ( Hårnål ), især håndled skal varmes godt ,inden man for alvor går i gang. Derefter gik vi ellers i gang med forskellige passager fra ”Tokushin No Tichu” Kataén.
Lars Sensei, lagde meget vægt på , at vi fik låst modstanderen ordentlig af med  håndled og stukket Tichuén ordentligt og smertefuldt , ned i modstanderen.
Til sidst , lagde Lars Sensei, det sammen til en lang passage , som vi derefter stod og øvede for os selv, mens både Lars og Mads gik rundt og kom med rettelser og hjælp efter behov.

tke5-imp-imp

Desuden blev der også lagt vægt på , at Tichuén skulle være ligeså farlig et våben i ”hikite”, modtrækket, som det var i ”tsuki” , stødet.
Pludselig var Tichu ikke så kedeligt et våben, som man gik og troede, og alle syntes at det var  spændende.

tke2-imp-imp

 

tke3-imp-imp

Vi holdt derefter en lille pause, og startede derefter op med vores ” Sansetsukon”, den 3 delte stav. Dette våben var vi startet op på ved vores forrige samling.

Lars Sensei , startede med vores Kata ” Tokushin No Sansetsukon”,  en lille bid af gangen, og viste og fortalte hvad man skulle lægge vægt på. Især stillinger, håndledsdrejninger, og den rigtige vægt bag våbenet.
Vi blev delt op i 3 mands grupper, og vi øvede os med hinanden. Der fik man rigtigt forståelsen for Sansetsukonéns formåen, og det er et rigtigt interessant våben, hvis man forstår at bruge krop og våben, på den rigtige måde.

tke11-imp-imp

tke7-imp-imp

tke9-imp-imp

Mads og Lars sensei, gik igen og rettede os , og inden vi fik set os om , var vi næsten nået igennem hele Kataén, med dertil hørende Bunkai. Det var en rigtig god måde , at lære , og lave kataén på.

tke10-imp-imp

tke8-imp-imp

Pludselig blev vi stoppet , for som tidligere nævnt, var vi også kommet for at støtte vor kammerat, Jan.
Jan skulle op til Shodan test, så Mads og Lars Sensei, ville da gerne lige se hvad han kunne.

Jan blev testet i kataerne, ”Tokumine No Kon”, ”Tokushin No Tichu”, ” Tokushin No Tekko” og ”Tokushin No Eku”.
For udenforstående er våbnene : Bostav, Hårnål, Hestesko og Bådsåre. Ligesom Jan blev  testet i de 8 grundkihon bestående af 2 kihon(Fukyu I/Taikyoku embusen) til hvert grundvåben: bo, sai, tonfa, tichu, tekko, kama, nunti-sai og eku.

tke15-imp-imp

Jan har i øvrigt en lang baggrund i Okinawa Goju-ryu og har også trænet Isshinryu Kobudo før han dedikerede sig til Tokushinryu Kobudo. Til dagligt er Jan instuktør i Roskilde Karate Skole.

Derefter var det kumite med våben, og her sprang Tonni Norslev fra Amager Karate Skole ind og var behjælpelig  som en frådende modstander ,med Bo tai Bo, Bo tai Sai, og Bo tai Tonfa.
Til sidst skulle Jan lave Bunkai på udvalgte våben, 3 stk med hver.

tke12-imp-imp

tke13-imp-imp

Vi sluttede af med af øve lidt mere med sansetsukonén, og vi linede op til afslutning.
Jan Overgaard blev kaldt frem, og blev lykønsket med sin Shodan grad.

tke1-imp-imp

tke4-imp-imp

Efter omklædning, havde Mads Nørby arrangeret restaurant til os alle, og vi fik talt om løst og fast. Her fik jeg også hilst på ”kenpo daddy” Claus Knudsig Pedersen , som jeg ikke havde set , siden et ”Musubi seminar” som vi på et  tidspunkt havde hvert år, arrangeret af ”Kokoro society”.

Vi sagde farvel , og vendte bilen mod sjælland , og igen havde vi haft en rigtig god Tokushin samling.

Tokushin er en fantastisk klub at være med i , især fordi vi er så meget på tværs af stilarter.
Vi har en masse gode råd , gode historier og ikke mindst en rigtig godt venskab.