Tenshin Shoden Katori Shinto Ryu er en japansk sværdfægtningsskole fra 1447. Japanske harnisker er lette og giver stor bevægelsesfrihed, men efterlader også vitale dele af kroppen ubeskyttede. Skolens basisteknikker er rettet mod disse sårbare steder. Teknikkerne er potentiel livsfarlige, og derfor findes der ikke konkurrencer, kun træning.

  katori1

Ugen byder på træning med Boken, Bo og Naginata, foredrag, sang, vesterhavstur og lækker økologisk mad.

Katori Shinto Ryu underviser i præcise våbenteknikker og udvikling af årvågenhed, fokusering, præcision, åndedræt og kropsbevidsthed. Katori Shinto Ryu’s basisteknikker er rettet mod de sårbare steder, hvor harnisken og hjelmen ikke dækker.

Der øves fastlagte basisbevægelser og serier (kata) med traditionelle våben fremstillet af hårdt træ, bl.a. Boken (sværd), Bo (stav) og Naginata (hellebard). Derudover trænes IAIJUTSU, som er kunsten at trække sværdet og slå.

Den daglige træning for nybegyndere består mest af KENJUTSU (boken mod boken) og IAI-JUTSU (at trække sværdet og slå). Øvede deltagere vil også blive undervist i BO-JUTSU (boken mod bo) og NAGINATA-JUTSU (boken mod naginata).

Undervisningen er tilrettelagt for både nybegyndere og øvede, og foregår med kropssprog samt på engelsk, dansk og japansk.

Vel mødt på Vestjyllands Højskole!

Find indbydelsen her Japansk sværdfægtning: 5. – 11. juli 2014

Gerry Groenemeijer, (3.dan) introducerede Katori Shinto Ryu i Danmark i 1994.
Stephen Snelders, (5. dan) underviser til dagligt i Holland og er Gerry´s sempai.
Brita Haugen, højskolelærer og kursusleder.

http://www.katorishinto.dk