Foto og tekst: Kim Kristiansen

I forbindelse med Kim Kristiansens rejse til Okinawa for at træne på Higaonna Senseis IOGKF Okinawa Goju-ryu  Honbu Dojo, har vi på KarateNews lavet en aftalte med Kim om at de karaterelevante opdateringer  på facebook, ville blive samlet til en samlet blog på KarateNews.

 

kk 

 

iogkfhonbu2

iogkfhonbu

 Mandag den 11. marts 2013: I går formiddags underviste Kuramoto Sensei os individuelt. Da denne russiske grønbælte havde vist de 3-4 første kataer han kendte, så blev han undervist i Tensho, fordi den kata kendte han også… jeg blev lidt overrasket over han kendte denne kata som normalt ligger til 2. dan i gradueringspensumet.. Men Kuramoto Sensei sagde okay.. vi fokuserer på mønsteret og Tensho blev grundigt gennemgået.

 

kk1

Søndag den 10. marts 2013: Billederne viser indgangen til dojoen – Higaonna Sensei dojo i Naha, Okinawa.
I går var det første gang på min rejse at Higaonna Sensei underviste. Det gjorde han i ca. 2 timer. Vi trænede Gekisai dai ichi, Gekisai dai ni, Saifa, Seyunchin og Shisochin.. Blandt russerne er der nogle grøn og brunbælter + en gul bælte (og 2 sortbælter). Men sikkert fordi der var relativt mange lavere graduerede, så gik Higaonna Sensei rigtig meget ned i detaljerne på disse første kataer, hvilket var super :-)
Muichido – en gang til ved udvalgte teknikker blev naturligvis også praktiseret.. Higaonna Sensei ville vide hvordan man sagde – en gang til – på russisk. Det fik han at vide … jeg kan ikke huske hvordan man sagde det… Higaonna Sensei jokede med at der skulle køres mange gentagelser, fordi så kunne han øve sig og lære udtalen af -en gang til -på russisk :-) 

Sanchin2

sanchin

 

Lørdag den 9. marts 2013 Formiddagstræning . 2½ time med Kuramoto Sensei og Yamashiro Sensei.. der var 2 russere (2 som skal til graduering) og mig..så lidt frokost.. så yoga 1 times tid.. i aften 2½ times karatetræning og Higaonna Sensei har sagt, at han vil komme, så det glæder jeg mig også til :-)
Nedenstående er et billede russerne havde med som gave til Higaonna Sensei. Tigeren fordi Okinawa Goju-Ryu indeholder Tiger style teknikker.. specilet Sanseroo og Sepai, sagde Higaonna Sensei… på grund af two-hands-teknikker…
Håber I kan fornemme hvor utroligt flot dette billede er…

 

gavehiga

 

Torsdag den 7. marts 2013 Var ude at spise frokost med Kuramoto Sensei og Uehara Sensei i dag. Os tre tog også en mandefrokost for 4 år siden.. Dengang var det første gang jeg mødte Uehara Sensei. Han trænede i Jundokan dengang Higaonna Sensei også trænede der. Higaonna Sensei underviste dog primært i Tokyo på det tidspunkt. Der var flere af Miyagi Senseis elever som trænede på det tidspunkt for ca. 50 år siden, hvor Uehara Sensei trænede – Uehara Sensei er nu 65 år. Han fortalte, at dengang var det mere individuel undervisning..
Til træningen her til aften var vi 6. 9 russere kiggede indenfor, men var næsten lige ankommet, så de trænede ikke, men vender tilbage i morgen, hvor Higaonna Sensei også er tilbage og han så sikkert vil stå for undervisningen… håber ikke det bliver et alt for stort “kulturchok”. Higaonna Sensei for fuld damp og 9 russere som bare skal give den gas i 8 dage… det skal nok blive hot i dojoen i morgen :-)

Mandag den 4. marts Første træning i dojoen… Vi var 6.. 2 fra Australien, 2 fra Kazakstan.. eller hvordan det staves og så én fra Okinawa og mig.. Kuramoto Sensei underviste.. Higaonna Sensei er i Tokyo lige nu.. Han vil være tilbage på fredag.. Det vil også komme 9 russere på fredag – det er så der omkring de andre tager hjem.. sådan er der vist hele tiden et flow af udlændinge der kommer og går :-)