Tekst/foto: DAO

200 karate ka var mødt op for at deltage i dette års lejr. Kancho Ashihara var som altid i godt humør og lavede nogle fantastiske træninger der, blev modtaget med stor begejstring fra alle deltagere. En af de helt unge deltagere bemærkede meget ivrigt over for en af de gamle sort bælter at han godt kunne se hvorfor ham der Japaneren var Kancho. Så kvaliteten må have været i orden. Tilbage meldingen fra de høje grader var tilsvarende, alle mente at Kancho var blevet endnu skarpere i sine teknikker en han var sidste gang han var i Danmark.

IMG_1868(1)

Billedet kan forstørres, hvis du trykker på det

På lejren blev der afholdt DM i Kata hvor præmierne blev fordelt på følgende måde.

Børn åben, max 10 år

1: Benjamin Laursen, Randers

2: Kasper Sjørup, Hadsund

3: Rasmus Westermann, Sønderborg

Unge 11- 15 år, max 6. Kyu

1: Emilie Kroer Ludvigesen, Frederiksberg

2: Oliver Pankov Elsberg, Randers

3: Oscar Krantz Wilkki, København

Unge 11- 15 år, min 5. Kyu

1: Yasmin B. Aqri,Frederiksberg

2: Christian Beck Christensen, Sønderborg

3: Joakim Færgeman, Sønderborg

Voksen fra 16 år, max 3. Kyu

1: Michael Simonsen, Randers

2: Martin Simonsen, Randers

3: Nikolaj Vendelbo, Viborg

Voksen fra 16 år, min 2. Kyu

1: Litovkin Yury, Rusland

2: Marcus Sejersbøll, Randers

3: Nicolai Hansen, Randers

Vandrepokalen for de bedst udførte KATA JF. Ashihara Kancho.

Lennart Kent, København

Kancho havde mange nye ting med, han underviste bla. I en ny selvforsvars kata kaldet Goshin no kata. Denne kata skulle være simpel og effektiv så teknikkerne kan bruges direkte til selvforsvar.

På lejren blev der også afholdt bælte prøver hvor følgende fra Danmark bestod til sort bælte.

John Poulsen. Randers.

Niels Hammer. Fredriksberg

Michael Lund. Sønderborg

Simon Calmann. København.

Kancho havde dog en yderligere overraskelse med.

  IMG_1878-imp

Han udnævnte 2 Shihan dai. Casper Olsen fra Fredriksberg klubben og Valerey Ryskov fra Moskva. Indenfor Ashihara karate er bælte systemet opdelt på to måder. Den ene streng er med dan grader der er synlige på bæltet i form af striber hvor striberne fortæller noget om hvilket niveau man ligger på. Dette system går i princippet fra 1 til 10 dan. Den anden streng er titler, her bruges to former Shihan dai og Shihan. Hvor Shihan er den højeste. Her forklarer Kancho at disse titler i princippet ligger højere teknisk en dan systemet. Så der er ikke ofte der tildeles sådanne titler. På nuværende tidspunkt er der er der i hele systemet kun 3 Shihan 2 i Japan, Kish og Nissiyama. og en i Danmark. I Danmark er det kim Andersen fra Sønderborg. Der er 3 Shihan Dai, en i New Zealand Mark Steuart , en i Danmark Casper Olsen og en i Rusland Valerey Ryskov. Det der adskiller disse titler er at der ikke længere er nogle streger på bælterne men kun navnet og titlen, så man kan ikke se hvilken grad disse personer har. Dette er en privat sag mellem Kancho og dem.

 IMG_1865-imp

Bosei skolen, stedet hvor lejren blev afholdt skal have stor tak for deres engagement og venlighed med at løse alle de opgaver der altid dukker op hen ad vejen, så DAO Dansk Ashihara Organisation har allerede lavet en aftale om afholdelse af næste års lejr. Der skal også lyde en stor tak til alle sponsorer der har ydet et bidrag i form af præmier til DM i Kata. Intersport og Budo X.

Slutteligt skal der lyde en stor tak til arrangøren og alle instruktørerne der gjorde denne lejr muligt.