Tekst og billeder/Kim Andersen

To verdensmestre, to sølvmedaljer og en bronze, foruden prisen for ‘Best all over performance’, var den imponerende høst til VM i Ashihara Karate i Rumænien 12-13. november. I alt var der 280 deltagere med til VM fra mange lande – især Rumænien og Rusland. Størst ære var det, at Kancho var med og overværede alle kampene.

Danske kæmpere og supportere ved VM i Ashihara Karate 2011

Dansk holdånd, support og fightervilje var dominerende og imponerende ved VM. Et fællesskab bygget op af coaches, supportere/engagerede forældre og kæmperne, der støttede hinanden, dannede rammerne for den danske deltagelse. Marianne Simonsen var sågar på den danske ambassade i Bukarest for at låne dannebrog!

Resultaterne udeblev da heller ikke, og lørdag blev Martin Simonsen junior verdensmester, mens Simon Kleis fik sølv. Ydermere fik Mette Sørensen en 4. plads i kata. Søndag var det seniorernes tur til at brillere. Læs mere om kæmpernes indsats her på siden.

Sensei Jesper viste vejen ved det netop afholde VM i Bukarest. Med overlegen sabaki blev han verdensmester i veteranklassen, som var en åben vægtklasse. Men med hurtighed og teknik kom de ellers væsentlig større modstandere til kort. Sensei Jesper blev derfor også fortjent belønnet med prisen som best all over performer.

 

 

Sensei Jesper som verdensmester VM Ashihara Karate

Sempai Kirsten endte med en sølvmedalje, selvom guldet ellers syntes erobret i finalekampen. Men kamplederen vurderede desværre, at sejren skulle gå til rumæneren, som S. Kirsten have besejret én gang tidligere på dagen i de indledende puljekampe. 4 sejre blev det til på vejen til finalen.

Sempai Nanette/Madsen kæmpede i samme klasse, efter mellem- og sværvægt blev slået sammen. Skuffende for danskeren, som havde holdt vægten nøje. S. Madsen viste sig dog fuldt kampklar på dagen og leverede en målrettet indsats. I den indledende pulje blev det til 2 sejre ud af 3, men meget ærgerligt rakte det ikke til en semifinale efter en tæt, intern pointopgørelse i puljen.

 

S. Kirsten får sølv til VM i Ashihara Karate

Den tredje medalje til søndagens seniorkampe gik til Sempai Christian Junge, som fik en flot bronzemedalje i sværvægt, +90 kg efter, at han i semifinalen havde mødt den stærke rumænske kæmper.

 

S. Junge vinder bronze ved VM Ashihara Karate 2011

Sempai Kaveh så også ud til at gå videre til semifinalen efter 2 sejre ud af 3 i puljen. Han nåede endda at komme på kampplanen, men ved en fintælling gik han desværre ikke videre alligevel. S. Kaveh afsluttede dog med en flot sejr i sin sidste puljekamp.

Sempai Nicolai lagde ud med en flot kamp og sejr, men desværre fik han en skade i fingeren, og lægen vurderede den var brækket, så han ikke kunne kæmpe videre.

 

Danske kæmpere med Kancho

 

De danske senior kæmpere ved VM

 

 

Verdensmester og viceverdensmester i juniorklasserne

Martin Simonsen blev lørdag verdensmester, da juniorernes kampe blev afholdt. Han vandt alle sine puljekampe og fulgte sejrsstimen op i såvel semifinale som finale.

 

Martin Simonsen i finalekamp ved VM

Martin Simonsen vinder guld ved VM

 

Simon Kleis kæmper ved VM

 

 

Simon Kleis er her i kamp og han endte efter nogle flotte sejre med en rigtig flot sølvmedalje.

Alle 6 juniorer kæmpede bravt og gav ikke op, selvom dommerafgørelserne ikke altid virkede til at være med dem.

 

Jakob Thomsen i kamp ved VM

 

John Poulsen

 

Nicolai Lentz

 


Oliver Valentin Krogstrup

Stort tillykke til alle kæmperne, som helt sikkert glæder sig til næste år, hvor der formentligt bliver afholdt VM i Serbien i oktober 2012.

 

Indmarch VM 2011

 

Indmarch VM

 

Tryk her for flere billeder.