Tekst: Jesper F. Andersen

 United Karate Of Denmark, som repræsenterer WUKF i Danmark, oplever stigende interesse fra karateklubber, som ønsker at være medlem af forbundet. I løbet af sommeren har flere klubber, som repræsenterer forskellige stilarter indenfor karate og kobudo således meldt sig ind i UKDK, og flere klubber har tilkendegivet, at de vil søge optagelse.

UKDK ønsker at favne diversiteten, der eksisterer indenfor karate og kobudo i Danmark. Det er tydeligt bl.a. ved stævneaktiviteter, hvor de fleste stilarter i UKDK er repræsenteret med kæmpere til EM og VM. 

Stilarter

I dag er følgende karatestilarter repræsenteret i UKDK:

WUKF Shotokan

Shotogakusha Shotokan

JKA Shotokan

Tenshinkan

 Isshinryu

 Okinawa Goju-ryu

 Shuri-ryu

 Shorinryu

 Kenpo

 Følgende Kobudostilarter er repræsenteret:

 Isshinryu Kobudo

 Shorinkan Kobudo

 Shuri-ryu Kobudo Trias/Inoue

 Tokushinryu Kobudo

 

Hvad tilbyder UKDK

 I WUKF er det muligt at stille op i både shobu ippon, shobu sanbon, holdkumite, rotationskumite, kata i egen stilart, kata i åben klasse, holdkata samt flere forskellige kobudo klasser.

 Børn, unge, voksne og veteraner kan deltage ved EM og VM i egne klasser. Det gør det muligt for rigtig mange, at være en del af fællesskabet, hvilket er en af de helt store mærkesager i UKDK.

Det danske landshold deltager fast ved EM og VM samt en lang række andre internationale stævner. Ved kommende EM, som afholdes i Danmark, er den danske delegation på næsten 250 personer. Det siger lidt om den store interesse, der er for landsholdet i Danmark.

Derudover tilbyder UKDK DM for voksne/unge, DM for børn, dommeruddannelse samt EU godkendt coachuddannelse.

 

Hvad koster det at være medlem af UKDK

 UKDK er et nonprofit forbund, som bygger på frivillighed. Prisen for et klubmedlemsskab af UKDK er 1500 kr. om året + 10 kr. per medlem. For de penge har du fuld adgang til alle aktiviteter.

 Du kan læse mere om UKDK her http://www.united-karate.dk/

 Har du spørgsmål om medlemsskab er du også velkommen til at ringe til general sekretæren. Kontaktoplysninger kan du se på bestyrelsessiden.