Af Malene Kirkeby,

Det er med glæde og stolthed, at Bushikan Karate-dô kan lykønske sensei Kenneth Holtz med 7. dan. Den fornemme og velfortjente grad er resultatet af et livslangt engagement inden for karate.
Begyndelsen…
Kenneth startede med karate i 1975. Det var i Greve, og instruktørerne var bl.a. Hans Jørgen Jakobsen og Jørgen Nielsen. Kenneth fortæller: “Jeg var 7 år og lige startet i 2. klasse. Vi trænede i Greve hallen (Greve Idræts Center) i 1 år frem til 1976, hvor klubben kortvarigt flyttede til Ishøj, og det var lidt besværligt for os børn. I sommerferien 1976 ringede Jørgen Nielsen og fortalte, at han ville starte klub på Hedelyskolen. Han spurgte, om vi ville med, og så startede vi i Greve Budo Klub (GBK), hvor jeg trænede frem til 1998.”
Kenneth har trænet under mange af de helt store navne i dansk karate. Han fortæller videre: “I de 23 år jeg var i GBK, blev vi undervist af både Jørgen Nielsen, af Kai og Lone sensei, som i mange år kom fast i klubben og underviste et par gange om måneden, og der var også en årrække, hvor Bura sensei underviste en gang om måneden”.


Landsholdstræning og Team Danmark-støtte
Kenneth var i mange år på landsholdet og modtog i en periode Team Danmark-støtte: “Fra jeg startede min landsholdskarriere i 1983 som junior og 15 år frem, trænede jeg ud over i GBK også cirka en dag om ugen på Karateakademiet under Bura sensei, og der var også en årrække i start 90’erne hvor jeg trænede landsholdstræning fast en gang om ugen i Brøndby Hallen – også under Bura sensei – og sammen med Britt Larsen. Vi fik personlig Team Danmark støtte i 2 år.” Kenneth var sammen med Britt Larsen udpeget til at specialisere sig i kata. Det var første gang, at kæmpere fra det danske landshold på den måde kunne vælge at fokusere på den ene konkurrencedisciplin, hvilket skal ses som en del af den generelle udvikling også uden for Danmark i retning af stadigt større specialisering inden for eliteverdenen.
Kenneth var væk fra dansk karate i en periode på cirka fem år fra 1998, hvor han arbejdede i USA, og hvor træningen bestod af lidt karatefritræning suppleret med andre sportsformer. Han kom tilbage til Danmark og genoptog klubtræning i 2003, og efter at have trænet kortvarigt i Københavns Karate Skole samt Ishøj Karate Klub fandt Kenneth sig til rette i Solrød Karate Klub, hvor han trænede og underviste frem til februar 2018.


Kenneths karriere som master
Anden periode med elitetræning og stævnedeltagelse lå fra 2005 og næsten 10 år frem, hvor Kenneth stillede op som master i kata. I 2014 valgte han at afslutte sin karriere, da + 30 års karatetræning, heraf de første mange år med benhård træning på trægulv, efterhånden gjorde det for smertefuldt at fortsætte på eliteplan. Han stoppede på toppen efter at have vundet guld ved både EM (WUKF i 2014) og VM (WUKF & WSKU, begge i 2013).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Medstifter af ny Shotokan-klub i 2018
I februar 2018 grundlagde Kenneth sammen med Michael Hansen og Malene Kirkeby Bushikan Karate-dô i Greve. I Bushikan trænes traditionel Shotokan-karate, og klubben blev i starten af 2019 medlem af JKA Danmark. Kenneth er på denne måde vendt tilbage til JKA-familien, hvor han også startede sin karatekarriere.
Bushikan har desuden et lille konkurrencehold med kæmpere i alderen 15-50, som gør sig gældende på den internationale scene inkl. VM-niveau. Kenneth har solide kompetencer i forbindelse med udviklingen af talenter. Han har – som ovenfor nævnt – selv dyrket karate på eliteplan i mange år. Første periode var igennem 15 år som junior/senior, hvor han de første mange år stillede op i både kumite og kata (kumitemæssigt gik han all-in – blandt andet brækkede han skinnebenet flere gange). Og anden periode var som nævnt som masterkæmper inden for kata i perioden 2005-2014.


De seneste år har Kenneth dedikeret sit karateliv til at undervise bredden samt udvikle talenter. Kenneth er desuden et kendt ansigt inden for dansk karate, idet han har fungeret som stævnelæge igennem mange år ved stævner afholdt under Dansk Karateforbund, Dansk Traditionel Karate Forbund, UKDK og JKA.
Osu og stort tillykke til sensei Kenneth Holtz!