Foto/tekst: Jesper F. Andersen

 

 

 

 

 

 

Dagen i dag startede med holdkata. Her var det Tyrkiet, Spanien og Italien der dominerede med flotte kata og meget seværdig bunkai. Det er klart at den bunkai der vises er ren og show, men det kræver en del træning i kast og faldteknik at udføre dem. 

 

Første dansker i aktion var Michelle Jensen. Hun skulle i sin første kamp møde en kæmper fra Azerbaijan. Michelle startede godt og virkede tændt. Hun blev dog ramt af et stød og kom bagud 0-1. Kort efter blev hun ramt af baglæns cirkelspark og var nu bagud 0-4. Michelle prøvede med stød til hovedet, men fik advarsel for hård kontakt. 

Michelle blev så ramt af endnu et baglæns cirkelspark og var nu bagud 0-7. Igen prøvede Michelle at komme ind, men det var svært og hun blev ramt af stød som gav point. Så kampen sluttede før tid 0-8. Kæmperen blev senere slået ud så ingen opsamling til Michelle.

Sidste 2 danskere er Christian Olsen og Jonas Pallesen. 

Jonas Pallesen møder i første kamp en kæmper fra Schweiz. Jonas virker godt tændt og kommer hurtigt foran med stød til hovedet. I infight er Jonas klart den stærkeste og flere gange tager han modstanderen ned. Jonas scorer flere gange og kommer foran 4-0. Igen går modstanderen i infight og Jonas straffer ham med kast og perfekt afslutning, som giver 3 point. Jonas scorer igen kort efter og vinder 8-0 før tid. Hvilken start. 

 Jonas møder i sin anden kamp en højere kæmpere fra Slovakiet. De er begge passive i den føste del af kampen og får begge advarsler for dette. Det viser sig senere at være en dyr advarsel for Jonas. Kampen er meget lige og Jonas begynder at angribe. Det virker som om, at modstanderen har stor respekt for Jonas efter at hans coach måske har set Jonas vinde 8-0. Jonas bliver ramt af et stød, da der er 1 minut tilbage af kampen. Forinden da har han fået en advarsel for at holde.

Kampen bliver afbrudt, da tavlen er opdateret forkert og det er ærgeligt når sådan noget sker. Jonas presser på og i nogle situationer bedømmer dommerne at Jonas holder og han får advarsler, som desværre bliver til diskvalifikation. Desværre for Jonas, da han virkede som en bedre kæmper. Kæmperen fra Slovakiet taber senere til puljevinderen, men kæmper sig frem til bronze i opsamling. 

 

Sverige har Hanna Antonovic i kamp. Hun kæmper sig frem til semifinalen, som er 0-0 indtil der er få sekunder tilbage af kampen. Her får modstanderen et stød ind og Hanna går glip af en finaleplads. Hun ryger i opsamling om bronze og møder desværre en bedre modstander, som får scoret flere gange mod hende. En skam, da Hanna har et godt overblik og lægger pres på modstanderen. 

 

Christian Olsen møder i sin første kamp en kæmper fra Serbien. Christian er tændt og angriber meget, men det kniber lidt med at finde den rette afstand for Christian.  Serberen får stødt kontra nogle gange og fører 2-0. Samtidig får serberen advarsler for at holde og han virker meget træt. Bo siger at Christian skal presse på for at trætte serberen. Serberen får næseblod og får en tiltrængt pause. Da han kommer tilbage holder han stillingen tiden ud og Christian taber 0-2. Serberen går ikke videre så ingen opsamling. 

Der er meget højt niveau i alle ungsenior grupperne og ingen tvivl om, at kommende verdensmestre findes her. Publikum er også vågnet op og giver god støtte til deres kæmpere. Særligt tyrkerne, tyskerne og azerbaijan høres meget højt på arealerne. Danskerne gav også god støtte når danskerne kæmpede og det kunne tydeligt høres. Men igen er der en lille forskel, da b.la. tyrkerne og tyskerne står op og råber alt hvad de kan. Norge, Sverige og Finland virker ikke som om de overhoved har nogle med der hepper på dem så der er danskerne klart foran. 

Stævnet slut for Danmark. Vi vender snart tilbage med en lille evaluering af EM