Tekst: Lars Andersen

Foto: Tonni Norslev/Lars Andersen

Resultater:

Solrød Karate Open blev afholdt i Solrød Idrætscenter. Der var gjort rigtigt meget ud stævnet, som havde 80 deltagere fra en lang række lande. Stævnet var organiseret som et WUKF stævne, hvilket gjorde at der var en del ændringer i forhold til de stævner man normalt ser på danske karate scene.

Ved WUKF stævner kæmpes der efter både Shobu Sanbon(6 waza ari/3 ippon) og Shobu Ippon. Endvidere afgøres kata ved pointgivning, i stedet for flag  som det kendes fra WKF stævner.

IMG_5564-imp-imp

Den erfarne shobu ippon kæmper Thor Arsenivici viste fin form i shobu sanbon

IMG_5556-imp-imp

Shobu Ippon tatamien blev ledet af nogle at de mest erfarne dommere fra DTKF samt WUKF.

IMG_5540-imp-imp

Henrik Dankelev – karatedommer i Danmark i over 30 år.

Stemingen i hallen var rigtigt god og mindede mig tiden med Genshi-Kan Cup, hvor idrætshallen havde en stemning som en dojo.

I følge stævnerleder Morten Johansen, så var der kun mødt fem danske klubber frem. Der var tale om Shotokan Karate Akademi JKA, Universitets Shotokan Copenhagen Budo Academy, Rønne og naturligvis Solrød Karate Klub. Der er havde været en del interesse blandt danske karateklubber, men når stævneledelsen gjorde klubberne opmærksomme på de sanktioner de kunne få fra Dansk Karate Forbund, trak de deres tilmeldinger. Morten Johansen tilføjede, at en del af de omtalte klubber ikke var klar over WUKF/WKF problematikken.

Kata:

Niveauet i kata var meget svingende. Lige fra karatekaer, der  lige er startet med deres stævnekarate til meget erfarne og især et par rumænere, der var i absolut topklasse. Jeg har personligt ikke set kata på det niveau i Danmark siden Copenhagen Open i 2009. Men jeg dækker jo heller ikke alle stævner. Dagens topkataer var efter min mening rumænernes Sochin, Unsu, Suparinpei og Chatan Yara no Kusanku.

 IMG_5516-imp-imp

IMG_5519-imp-imp

IMG_5513-imp-imp    IMG_5524-imp-imp

solrod_cup_2013_IMG_8319_resize-imp

 IMG_5514-imp-impIMG_5531-imp-imp

solrod_cup_2013_IMG_8373_resize-imp

Kumite:

I kumite blev der i både Shobu Ippon og Shobu Sanbon kæmpet med god ånd. Ligesom i kata var der store niveauforskelle. De rumænske topkæmpere viste virkelig topklasse.

IMG_5551-imp-imp

solrod_cup_2013_IMG_8377_resize-imp

solrod_cup_2013_IMG_8256_resize-impSolrød Karate Klub oplyste, at de planlægger at afholde Solrød Karate Open til næste år igen. Dog håber man at kunne flytte stævnet, så det ikke er for tæt på WUKF EM og VM. Endvidere vil man arbejde aktivt på at få flere danske klubber til at deltage. Herunder de mange Kyokushin klubber og andre mindre stilarter, som ikke pt. deltager så meget ved katastævner.

Resultatlisten bliver lagt online, så snart den er modtaget.