Den 22. og 23. juni var en masse danske WKF kæmpere til udtagelsesstævne i Østrig. Der var meget på spil, da flere af kæmperne skulle klare sig godt til stævnet for at blive udtaget til U/21 VM, som finder sted i perioden 7. – 10. november 2013 i Guadalajara i Spanien. Kevin Korte, som vandt sølv ved sidste U/21 EM, skulle slå sin nærmeste rival, Ludvig Abild, for at blive udtaget til VM. Dette skyldes, at Ludvig Abild havde klaret sig bedre ved de tidligere udtagelsesstævner. 

Både Ludvig og Kevin kæmperede sig i Østrig frem til finalen, som Kevin vandt 2-0.  Kevin er dermed sikret en plads til U/21 VM. Havde Kevin tabt til Ludvig var pladsen gået til Ludvig. Det kan virke lidt besynderligt, at en sølvmedaljetager ved et EM ikke automatisk er sikret en plads til et VM samme år. 

Ved EM i Tyrkiet, hvor Kevin vandt sin sølvmedalje, vandt Chris Nørskov-Jensen og Christian Hjort Pedersen også sølv. Chris og Christian har valgt at holde en pause med deres elitetræning og var derfor ikke med i Østrig. Det siger lidt om de udfordringer, der ligger i at fastholde teenagere indenfor karatesporten i Danmark. 

Flere danske kæmpere klarede sig godt. Caroline Alberg, Jonas-Richard Fris-Pedersen, Timm Neve vandt guld i deres klasser. 

I kata klarede danskerne sig også godt og Christopher Rohde Skotte vandt guld sin klasse. 

photo-imp

En glad Kevin Korte, der kan se frem til U/21 VM til november

SONY DSC

 

Resultatliste