Som en opfølgning på “Skaden på briksen” vil vi over den næste tid følge op på de budoudøvere, der fortsatte med at gå til behandling hos  Thomas Månsson. Her følger det første indput af Martin  Johansen

Mine oplevelse med en osteopat

Jeg har en baggrund i shotokan karate, koryu uchinadi karate og Taekwondo.
Jeg var til en konkurrence i Taekwondo i slutningen af januar måned. Her var jeg så uheldig, at sparke op i albue 3 gange i løbet af to kampe. Dette gav mig store problemer bagefter.
I ugerne efter konkurrencen var min højre ankel blevet meget stiv og jeg havde også en del smerter i vristen. Jeg kunne faktisk ikke sparke med min højre fod. Det gjorte ondt når jeg ramte, om det var en modstander eller en sparkepude var lige meget.
Budoxperten.dk afholdte en event ”skaden på biksen” og jeg havde fået at vide af min chef, at en fysioterapeut eller osteopat kunne hjælpe mig. Jeg tog ind til Budoxperten og var den første inde hos osteopaten Thomas Månsson. Han brugte cirka 15 minutter på mig, hvor han arbejdede med min ankel for at finde ud af hvad problem var. Nogle små forstrækninger, og lidt problemer i kugleleddet. Efter kun et kvarters behandling i Budoxperten.dk, havde han givet meget mere mobilitet i leddet end jeg havde regnet med. Før kunne jeg se mine tæer når jeg bøjede i knæet og anklen, men efter kunne jeg bøje meget mere i både anklen og knæet og mine tæer kunne jeg ikke se mere. Han fortalte mig at han kunne hjælpe mig, men det krævede nogle behandlinger hos klinik.dk.
To uger senere havde jeg den første tid. En times behandling, hvor alt blev gået efter. Min ryg, hofte, nakke, knæ mv. For at kontrollere at dette ikke havde nogle indflydelse på min ankel og derefter blev anklen behandlet med tryk og stræk og meget andet, som jeg intet ved noget om, men allerede efter første behandling kunne jeg mærke store fremskridt. Jeg blev enig med mig selv, at det var bedste beslutning jeg havde taget i lang tid. Thomas gav mig flere øvelser, jeg skulle lave for anklen mellem mine behandlinger. Jeg mærker en stadig stigende mobilitet i leddet og har ikke rigtig flere smerte i vristen. Jeg har været hos Thomas 4-5 gange nu og forbedringer på ankel og vrist er helt fantastiske. Jeg har ikke flere problemer med vristen. Det betyder, at jeg kan sparre og træne på pude igen. Jeg har stadig noget mobilitet i ankelleddet der skal blive bedre, men jeg er 100% sikker at Thomas nok skal få mig klar igen.
Jeg kan kun anbefale klinik.dk og Thomas Månsson til alle. De er rigtig gode at hjælpe dig. De finder dine problemer og hjælpe dig med at komme over dem.
En beslutning jeg personligt ikke har fortrudt.

Martin Johansen

Thomas Månsson og Martin Johansen

 

 

 

Lørdag den 24. marts blev der afholdt “Skaden på briksen” med osteopat Thomas Månsson i samarbejde mellem BudoXperten og KarateNews. Allerede fra morgenen af var der stor kø for at komme til. Så BudoXperten var pakket som ved et januar udsalg.

Thomas Månsson

KarateNews tog en snak med med mange af deltagerne som for de flestes vedkommende prøvede osteopati som behandlingsform for første gang.

Cay Holmegaard Larsen

Cay Holmegaard Larsen, som har trænet Taekwondo i mange år, havde store problemer med en skulder og kunne ikke række hånden over skulderen inden han gik ind til Thomas Månsson, da Cay kom ud var det lige før, at hænderne ikke kunne komme ned igen:-) Cay var meget tilfreds med behandlingen og ville fortsætte med at modtage behandling fremadrettet.

 

Rasmus Mortensen

Rasmus Mortensen, som træner Karate, lider til dagligt af en sygdom, hvor musklerne spænder op og kramper. Rasmus som er 10 år gammel er træner derfor målrettet på af forbedre sin bevægelighed. Efter 30 minutters behandling kunne Rasmus forbedre sin smidighed med ca. 15 cm, når han stod med samlede fødder  og strækte ben og bøjede sig fremover. Der var ingen tvivl om at der var tale om en meget glad ung mand.

Travlhed omkring rodekassen

Der var fuldt hus indtil lukketid. Et et rigtigt godt arrangement på tværs af alle mulige former for Budo. Der skal lyde en stor tak til Thomas Månsson for behandlingerne og BudoXperten for at stille lokaler til rådighed en travl lørdag formiddag.

 

Teamet fra BudoXperten sammen med Thomas Månsson

 

 

 

Thomas er specialist i løbeskader og behandler mange inden for kampsport verden.

Lidt om Thomas:
Jeg fysioterapeut og osteopat. Derudover er jeg uddannet i at lave indlægssåler samt at give triggerpunktsakupunktur.

Lidt om klinik.dk:
Klinik er en af Københavns førende behandlingssteder indenfor fysioterapi, osteopati, indlægssåler og genoptræning efter skader og operation m.m.Klinik er en flerfaglig og tværfaglig klinik, hvor der arbejdes med et helhedssyn på skaderne, og fokuset er rettet mod at finde og fjerne årsagen til skaden eller symptomet helt frem for symptombehandling, der kun lindrer i kort tid.

 

 

Tryk på BudoXperten for at få yderligere info om dagen

Lidt om osteopati:
Osteopati er en medicinsk videnskab, som benytter sig af manuelle teknikker til diagnose og behandling. Osteopati er effektivt ved såvel akutte som mere subakutte eller kroniske problemer. Osteopati er baseret på traditionelle medicinske fag som anatomi, neurologi, fysiologi, biomekanik, embryologi og patologi
Osteopatien ser kroppen som en helhed ud fra et grundigt kendskab til anatomi. Osteopaten anskuer kroppen som en enhed, hvor alle strukturer påvirker hinanden, og alle led skal kunne bevæge sig optimalt, for at kroppen kan fungere optimalt. Hvis der er løsninger, restriktioner eller spændinger nogle steder i kroppen, vil det påvirke blodcirkulationen, lymfesystemet, immunforsvaret, nervesystemet, muskel-skeletsystemet, organsystemet, hjerne/rygmarvsvæsken og vejrtrækningen. Osteopaten er uddannet i at behandle ovenstående problematikker manuelt med sine hænder. Derfor kaldes osteopati også manuel medicin.