Tekst: Fady Allan/foto udlånt af www.Kyokushin.hr via Christina Petersen

Det danske landshold i Shinkyokushin Karate gjorde det fantastisk til det europæiske mesterskab i shinkyokushin Karate i Belgien – Antwerp d. 1 og 2 Juni 2012.


Allerede fra dag 1 hvor det er Kata og junior kamp, gjorde danskerne sig positivt bemærket da Sensei Christina Petersen genvandt sin EM – titel i Kata for kvinder for andet år i træk! Sensei Christina der til dagligt træner på glentevej, har de seneste år altid været i top 3 listen over de europæiske Kata udøvere.

Seienchin kata – Christina Petersen

Christina Petersen

Og det stopper ikke her, for den 17-årige debutant Edita Ademi fra glentevej gjorde det nemlig ligeså flot med et europæisk mesterskab i hendes kun 3. udenlandske stævne. Edita kæmpede også Swiss Open d. 5 maj hvor hun fik 1. pladsen og prisen for ”bedste fighter”. Det så ikke anderledes ud til EM hvor hun efter 3 kampe, uden en eneste forlængelse, mod henholdsvis en fra Polen en fra Litauen og en spanier i finalen, fik banket sig igennem sit første europæiske mesterskab i junior for piger og endnu en pris for ”bedste fighter”. D

Christina Petersen og Edita Edemi

I voksenkampene gik det også godt. Den 23-årige Michael Meineche fra Farum gjorde det fantastisk da han kom helt til kvartfinalerne før han røg ud mod den forhenværende europamester Marius Ilas fra Rumænien i mændenes mellemvægtklasse. I sværvægt stillede den rutinerede kæmper Brian Jacobsen fra Nansensgade (som fik en 5. plads til VM) op, og der fik de europæiske kæmpere noget at se til, da Brian kæmpede sig hele vejen til finalen, men måtte se sig besejret af den litauiske kæmper Lukas Kubilius.

 

De danske deltagere:
Kata: Christina Petersen, Malene Hougaard, Michael Eibye, Michael Meineche
Kumite – junior: Edita Ademi, Caroline Alexa, Albert Birk Morgen, Sebastian Larsen, David Schultz
Kumite – senior: Brian Jakobsen, Michael Meinechm, Mark Eibye, Jogvan Joensen, Aleksandra Vulevic, Christine Buchholtz

Alt i alt klarede de danske kæmpere det fremragende, med 2 europamestre, 1 pris for bedste fighter og sidst men ikke mindst en 2. plads i sværvægt. Stort tillykke til dem alle.