Billeder og tekst af Chris Lundshøj
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Shinkyokushin 44 All-Japan tournament final var om soendagen, saa jeg valgte den dag for at faa mest spaending ud af turneringen (plus billetpriserne ikke er helt billige!)
 
Først en masse fantastisk hårdtslående kampe med enkelte vovede kæmpere som turde lave avancerede teknikker såsom guruma geri, men desværre var det de færreste, som fik det til at virke, så sparket ramte modstanderen.
Der var en pause på en lille time, hvor Robert og jeg spiste frokost i Harajuku, derefter gik vi tilbage til arenaen, hvor de startede med at introducere kvinderne, så mændene. 
 
 
 
 
Herefter begyndte tameshiwari med tre brædder med seiken, videre til fire brædder med sokuto, hiji oroshi/enpi hvor det variede fra tre til seks brædder, nogle tre og andre fire brædder med shuto. Efter hver gennembrydning går hver kæmper to gange til venstre, hvor de påbegynder en ny omgang med en ny teknik.
 
 
 
 
 
 
Desværre var der en til to hver gang som fik dømt shippai. Tilbage til kumite med mændene, så kvinderne for derefter at skifte til mændene igen. Der var endnu en kort pause, dog denne gang med et flot show med børn og unge som lavede kihon (næsten alle børn og unge, flere hundrede!, i arenaen havde hurtigt skiftet til gi og lavede kihon fra tilskuerpladserne med dem!) og adskillige avancerede sparkekombinationer.
Masser af actionmusik imens, og de fortsatte med en masse jo-kombinationer.
 
 
 
Ca 30 unge piger i alderen 10-16 år lavede kanku kata og garyu kata. Herefter ca 30 unge fyre går på scenen og laver fuldkontakt kumite i et minut, hvorefter de løber ud og ind løber tre drenge på ca 7 år på skift ind for at lave tameshiwari. Hver af dem slog/sparkede ti brædder over (en af gangen dog). Alle ca 60 unge kommer ind og laver kihon igen.
 
Herefter er pausen slut, og semifinalen starter med kvinderne. Efter semifinalen var færdig, kom Norichika Tsukamoto ind og lavede en flot, koncentreret seienchin kata og derefter sparkede fire baseball bat over med fire forskellige spark så let som ingenting(!!!), før vi fortsatte med finalen.
 
Kvinderne:
1. plads: Emi Shouguchi
2. plads: Noriko Yokoyama
3. plads: Yasushi Mizuno
 
(Den opmærksomme læser har måske bemærket, at 1. og 2. pladsen hos mændene har samme efternavn. Til en orientering er de faktisk brødre, og lillebror vandt i 1. runde efter et lille minut med et chudan seiken tsuki som ramte plet i storebrors solar plexus!)
 
Mændene:
1. plads: Yuuji Shimamoto (lillebror)
2. plads: Kazufumi Shimamoto (storebror)
3. plads: Daiki Kato
 
Det var en lang, men interessant dag på cirka seks timer, hvor alle kæmpere udviste osu no seishin/押忍の精神
Til alle kæmpere der deltog: Et stort omedetou gozaimasu (tillykke) og osu/押忍!
 
Til de nysgerrig vedhæfter jeg et link til IKO regler, de er dog på engelsk!
 
 
Ps. Lithauen afholder det femte world cup shinkyokushin i 2013!