Tekst/foto: Redaktionen

 

 

 

 

 

 

Taifu havde i dag sommerseminar med Jean Sørensen sensei 6. dan fra Vejle. 18 voksne, unge og børn var mødt op til dagens seminar. 

Jean sensei startede med at gennemgå Tekki Shodan og flere stiftede bekendtskab med denne kata for første gang. Derefter blev Tekki Shodan gennemgået teknik for teknik. Dernæst var det tid til bunkai. Bunkai er betydningen af hver enkelt teknik som findes i en kata. Bunkai er vigtigt for at forstå karate og den historie der ligger bag. 

Oprindeligt var kata skabt til at huske selvforsvarsteknikker. Så hver kata er nærmes et bibliotek over selvforsvarsteknikker. I Tekki Shodan ligger der således et stort arsenal af selvforsvarsteknikker gemt. Allerede i klargøringen af Tekki Shodan er der flere håndledslåse og frigørelser gemt i bevægelserne. De blev nu trænet ved at en modstander tog fat i hånden på forskellige måder. 

Det var første gange at flere stiftede bekendtskab med håndledslåse så trykket på låsene skulle lige justeres ind så ingen kom til skade. 

Dernæst var det tid til mere voldsomme forsvar mod slag, som var rettet mod ansigtet. Her blev der anvendt forsvarsteknikker som spark med underbenet og knæstød. Det var virkelig nogle effektive selvforsvarsteknikker. 

Alle deltagerne fik en masse inspiration og viden med hjem til deres karate træning og karate forståelse. 

Mange tak til Jean sensei for et inspirerende seminar i Taifu.