Lørdag den 4. januar fandt første træning i 2014 for Kumite- og Katacenter Nordsjælland sted. Projektet kører nu på andet år som en kæmpe succes blandt de tilknyttede klubber, Charlottenlund Shotokan Karate Klub, Herlev Karate Klub, Hørsholm Karate Klub, Gilleleje Karate Klub, Taifu Dojo og SSB Shotokan Karate. 

Formålet med Kumite- og Katacenter Nordsjælland er at samle Shotokan udøvere, og instruktører, på tværs af klubber og organisationer, til træninger relateret til konkurrencesituationer. Instruktørerne er Jesper Markvardsen sensei fra Hørsholm Karate Klub og Jesper F. Andersen sensei fra Taifu Dojo. 

Projektet er i år tilrettelagt på den måde, at hver klub i løbet af første halvår 2014 lægger dojo til en træningssamling. Det er med til at skabe ejerskab i projektet for de enkelte klubber, og samtidig er det en kærkommen lejlighed til at opleve andre dojoer.

Det har været et klart ønske, fra klubberne, at træningerne tager udgangspunkt i  traditionel karatetræning, som indbefatter både kihon, kata og kumite. Til hver træning træner alle udøvere således kumite og kata med vægt på de traditionelle værdier i karate, som er helt grundlæggende for udøvelse af karate-do. 

Ved dagens træning var der mødt 54 udøvere og instruktører op fra shotokanorganisationerne JKS og Shotosha. Der var derfor fyldt godt op i dojoen, og “heldigvis” var der generalforsamling i en af klubberne, da der ellers var mødt yderligere 15 udøvere og instruktører op.

Efter  opvarmning, med kihonøvelser, blev øvelserne gradvist overført til kumiteteknikker. Kizami-zuki, gyaku-zuki og uraken-uchi var omdrejningspunktet for resten af kumitetræningen, som blev afsluttet med kampe, hvor udøverne fik feedback efter hver kamp. I katadelen var udgangspunktet drejninger og vendinger. Her blev der fokuseret på de detaljer, som er afgørende for korrekte retningsskift i kata. 

Siden projektets start har udøverne, der har været tilknyttet projektet, udviklet sig meget i kumite og kata. Den gode stemning og positive energi, som udøvere og instruktører bringer med ind i fællesskabet, har været medvirkende til et styrket samarbejde mellem klubberne, som bl.a. har ført til en årlig fællesrejse til Irland, som hvert år afholder en stor åben Shotokanturnering efter  shobu ippon regelsættet. Flere og flere udøvere rejser med på Irlandsturen, som også indeholder træninger i forskellige dojoer. Til maj går turen igen til Irland med rekordstor tilslutning. Her skal gruppen bl.a. træne under den japanske instruktør, Nagaki sensei. 

Næste træning i Kumite- og Katacenter Nordsjælland bliver den 2. marts i Gilleleje Karate Klub. 

IMG_1862-imp

IMG_1872-imp

IMG_1873-imp

Tekst/Foto: Redaktionen