Tekst: Jesper F. Andersen

Foto: Ulrik Poulsen, Jesper F. Andersen

Europamesterskaberne i karate under WUKF afholdes i disse dage i Odense Kongrescenter. Stævnet er det største karatestævne, som er afholdt i Danmark. I løbet af fire dage konkurreres der i Karate og Kobudo i klasser for børn, unge, voksne og seniorer. WUKF formår virkelig at inkludere alle til deres stævner og det efterlader et indtryk af, at det er en stor karatefamilie der samles for at konkurrere mod hinanden. Niveauet spænder meget bredt ligefra dem der stiller op for første gang til garvede kæmpere på højt plan. Særligt mange af de unge kæmpere er virkelig dygtige og leverer karate på højt plan. 

Danmark stiller med et stort landshold med rigtig mange unge kæmpere fra hele Danmark. Netop det at udøverne mødes og er sammen til stævner og landsholdstræninger, på tværs af stilarter og klubber, er med til at opbygge sammenhold og venskaber. Det er vigtige elementer i at fastholde unge i en sport i dag. 

Det danske karatelandshold klarede sig rigtig godt på førstedagen. Over 40 medaljer blev det til i både kata og kumite. Kæmperne blev godt bakket op af de danske tilskuere, hvilket var med til at løfte stemningen i hallen. 

Landstræner Søren Helsted har i lang tid forberedt kæmperne til EM og har til fulde fået opfyldt sine forventninger om placeringer ved  første dag ved EM. De mange coaches gjorde et rigtig godt arbejde og blev styret med godt overblik fra “basen”. 

I morgen går det løs igen i Odense.