Tekst og video: Claus K. Petersen

Foto: Shotokan.dk

 

 

 

 

 

 

 

Den 17. september var vi 3 mand, fra Holstebro Kenpo Studio, der havde revet en dag ud af kalenderen for at tage en tur til Brønderslev. Vi var sammen med flere andre klubber blevet inviteret til at deltage i et Jushinkan Jiu Jitsu seminar under ledelse af stilartens to cheftrænerne. Per Sørensen & Torben Simonsen, begge 6. dan.

Da vi ankom efter et par timers kørsel, var der lige tid til at hilse på de andre deltagere og drikke en kop kaffe inden første træning begyndte.

 

 

 

 

Første træning blev kørt af Shihan Sørensen og Shihan Simonsen i fællesskab. Deres undevisning var bygget op over de forskellige modangreb man kunne bruge imod et højre slag. De startede forholdsvis simpelt med blokering/slag kombinationer og fortsatte derefter med bygge videre på disse kombinationer med diverse kast nedtagninger og låse.
En spændende træning som gav ny inspiration til alle og faktisk afslørede, at selvom de 7 klubber der deltog både repræsenterede Ju/jiu Jitsu, Karate og Kenpo, ja så kunne de her mødes på et fælles grundlag og i Jushinkan systemet finde elementer, der var fælles for alle.

Efter en kort middagspause fortsatte seminaret under ledelse af Sensei Mads Philipsen, 2. dan. Hans træning fokuserede på forsvar imod greb, samt frigørelse. Igen var træningen bygget op over de forskellige metoder, man kunne bruge til at imødegå det samme angreb.

Dagens sidste træning bød på et gensyn med Shihan Simonsen og Shihan Sørensen. Denne træning byggede videre på temaet fra den første træning med et fast angreb. Eleverne blev præsenteret for flere nye kombinationer, samt fik vist hvordan man kunne kombinerer disse med de tidligere viste.
Træningen sluttede med en gennemgang af de trænede teknikker.

Jeg kan så absolut anbefale de af Karatenews læsere, der evt. kunne have lyst til at udvide deres kendskab til låse, kast og Ju Jitsu teknikker til at deltage på et Jushinkan seminar.

Dagen sluttede med middag og hygge.