Det var ikke planen at Danmark skulle have deltaget ved dette års VM, men af forskellige årsager  sendte JKS Danmark alligevel  4 deltagere afsted, på hvad man bedst kan beskrive som en forlænget weekend i Tokyo. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tre som  skulle være dommere, både ved All Japan lørdag og VM søndag.

Undertegnede  skulle agere dommer om lørdagen ved All Japan og så stille op ved VM om søndagen.

Desuden deltog Palle og Casper Lech fra CSKK ved VM om søndagen når de nu alligevel var der!

Turen startede med afrejse fra KBH torsdag d.25/7 kl. 15.35. Vi  landede i Tokyo fredag d.26/7 kl. 09.30. Herefter kørte vi ca. 1½ time med toget ind til Tokyo for at finde  hotellet og få noget frokost, inden vi skulle videre ud til dommermøde og reception.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Der var ikke megen tid til at tænke på jetlag, og at man var  træt efter rejsen. Omkring kl 20 var vi tilbage på hotellet og jeg må indrømme at der var jeg ikke klar til andet end at smide mig på køjen og slappe af. Næste dag skulle vi stille i hallen kl 07.30, da All Japan stævnet skulle starte kl. 08.00.

For mit vedkommende må jeg sige at det blev en meget lærerig dag, da jeg jo kun lige er blevet certificeret dommer i JKS. Der var ikke noget med at man som udlænding ikke kunne/skulle bruges, næ man fik lov til at dømme så meget som muligt både som hjørne(fuskushin) og hoveddommer(sushin),  hvilket jo for mig var fantastisk og uventet. For de andre 3 var det nok hvad de havde forventet, da de jo alle er nogle rigtig gode dommere( Jan Sensei er vel nok en af de allerbedste).

På trods af arrangørenes bestræbelser på at overholde tiden  blev stævnet ca. 1½ time forsinket så vi var færdige omkring kl 18.00. Endnu en lang dag, men trods alt en sjov og lærerig dag, med en masse god karate.

Lørdag aften gik med at få noget mad – Shabu Shabu (kogt bacon i soya sovs) og en tur rundt i diverse butikker, der skulle jo købes gaver med hjem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Søndag startede på samme måde som lørdag. Vi skulle være i hallen kl. 07.30 og her mødtes vi  med Palle og Casper. Vi  skulle stille op i hver vores kategorier – Casper 18-39 år kumite, Palle +50 år kumite og  jeg  i 40-49 år kata, 40-49 år koten kata samt kumite.

Der var ingen af os der havde de store forventninger men humøret var højt og vi havde en fantastisk dag,

Vi fik desværre ingen medaljer med hjem, men vi fik dog noget med som vi kan give videre på næste sortbælte træning, Palle san var nemlig så venlig at demonstrere en Jodan Mawashigeri med baglæns rullefald OSS Palle san – tak for det.

Både Jan sensei , Jesper sensei og Steen sensei var med til at dømme semifinaler og finaler i både kumite og kata for både herre og damer, hvilket var en stor anderkendelse af deres præstation i løbet af hele weekenden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stævnet sluttede med  kumitefinalen for seniorer som igen i år må kunne betegnes som klub mesterskab for honbu dojo. Det må man  bøje sig for, da de er i en klasse for sig selv. I år var det  Kagawa sensei`s ældste søn, Hideyoshi Kagawa, der fuldt fortjent vandt efter min mening.

Så alt i alt var det en rigtig god tur og nu ser vi frem til henholdsvis EM 2014 i Danmark og VM 2016 som skal afholdes i Sydafrika. 

OSS

Kenn Rasmussen, Struer Karate Klub