JKA EM blev afholdt i Nis i Serbien den 7/4-2018

Tekst/foto: Preben Nielsen

Danmark havde i år 5 deltagere med til junior og senior EM, samt Zvonko Maric som dommer.

Den første der var på gulvet var Sif Rasmussen i junior kata. Sif vandt første kamp mod en Serber på hjemmebane. I anden runde tabte Sif til Curatolo fra Italien.

Tauhid Bakhari var den næste i junior kata. Tauhid så skarp ud i første runde, hvor han slog Simic fra Serbien. Men det var ikke kun i første runde Tauhid var knivskarp. I anden runde gik det ud over Godbold fra England. I næste runde mødte Tauhid; Barannkov fra Rusland. De 4 fukushin havde 2 flag på hver deltager. Shushin valgte desværre russeren som vinder, men meget flot præstation af Tauhid at komme i top 16 i dette stærke felt.

Sofia Kanamat stille op i junior kumite, hvor hun sad over i første runde. Hun skulle møde vinderen af en kamp mellem Tyskland og Frankrig. Her blev det Duvert fra Frankrig der trak det længste strå. I Sofia’s kamp fik den franske kvinde den første scoring. Sofia holdte dog hovedet koldt og scorede efterfølgende 2 gange og afgjorde kampen. I tredje runde skulle Sofia møde Skodvin fra Norge. Sofia nåede dog ikke rigtigt at komme i gang før nordmanden havde fået 2 scoringer og var klar til semifinalen.

Jost Rasmussen stillede op i senior kumite. I første kamp mødte Jost også en serber på hjemmebane. Et stykke inde i kampen gik Jost kontra på en teknik fra Serberen. Teknikken var dog en lille smule for hård, ellers havde det været en fin Ippon.  Nu endte det med en advarsel. Serberen scorede efterfølgende og tiden gik ud.

Noor Kanamat mødte også en serber i første runde. Noor lagde fint pres på og serberen gik jogai 2 gange. Herefter scorede Noor først et waza-ari og efterfølgende et flot Ippon. Næste kamp mødte Noor; Lo fra Italien. Noor scorede hurtigt en waza-ari og styrede resten af kampen. I puljefinalen skulle Noor møde Lozsi fra Tjekkiet. I starten af kampen angreb begge kæmpere samtidigt. Tjekken havde ikke styr på sin markering, hvilket resulterede i en brækket næse til Noor. Tjekken blev herefter diskvalificeret.

Noor blev undersøgt af lægen. Der blev konstateret et rent brud på næsen, men idet Noor ikke havde hovedpine eller andre tegn på hjernerystelse, fik han lov til at fortsætte med at kæmpe. Semifinalerne og finalerne skulle først starte senere på eftermiddagen, så Noor havde nogle timer at slappe af i.

I semifinale skulle Noor møde Romdhane fra Tyskland. Noor var ikke hæmmet af den brækkede næse og lagde fint pres på tyskeren. Noor angreb meget og hurtigt dog uden at score. Men tyskeren var presset og fik flere henstillinger for at dukke sig. Noor scorede herefter en waza-ari og tiden gik ud, klar til finalen.

Noor’s modstander i finalen var Didenko fra Rusland. Noor gik igen ufortrødent til den og lagde pres på russeren. Russeren gik dog kontra på et angreb og fik deldelt en waza-ari. Noor blev dog ved med at presse og fik den næste scoring. På et tidspunkt begyndte Noor’s næse at bløde igen, så der var en lille pause indtil lægen havde fyldt Noor’s næse med vat. Tiden var ved at rinde ud og da der manglede 1 sekund bemærkede Noor, at russeren flygtigt kastede et blik på kampuret. Dette benyttede Noor sig af og angreb og scorede Ippon samtidigt med at tiden løb ud. Noor europamester 2018. Fantastisk at se, at det endelig lykkedes for Noor at udfolde sit store potentiale.